Zakelijke incompany workshop

Lachworkshop

Home | Zakelijke workshops | Workshop Lachworkshop

Workshop Lachworkshop

Lachen is gezond. Dat heeft iedereen wel eens gehoord. We raden iedereen dan ook aan om het zo veel mogelijk te doen. Gebeurt dat bij jou op kantoor voldoende, of is het regelmatig een stille boel? Dat laatste zou jammer zijn, want lachen is ook een uitstekende manier om verbinding tussen mensen te realiseren. Samen lachen breekt grenzen af en zorgt ervoor dat je vrijwel direct een band opbouwt. Zo ga je als team veel makkelijker samenwerken. En het is ook nog eens ontzettend leuk.

Zakelijke workshop over lachen: Samen lachen doe je voor ontspanning, meer verbinding en een betere teamspirit

Lachen kan voor sommigen best spannend zijn. Zeker de manier van lachen waarmee we in deze lachworkshop aan de slag gaan. Want we gaan zacht lachen en inwendig lachen, maar ook flink bulderen. En dat zonder concrete aanleiding. Best spannend, he? Gelukkig is onze lachcoach gespecialiseerd in het stapsgewijs realiseren van een lach. Zo voelt iedereen in de groep zich veilig en gaat niemand over zijn of haar eigen grenzen heen. Na afloop zul je je nog nooit zo verbonden hebben gevoeld met je collega’s.

Ook zin om te lachen met je collega’s en zo te werken aan de teamband? Dan biedt deze workshop uitkomst. Onder het kopje ‘inhoud’ vertellen we je alles.

Inhoud van de workshop

Hieronder geven we een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Reflectie op het huidige niveau van lachen en plezier.
 • Theorie: wat is lachen en wat gaan we vandaag ongeveer doen?
 • Bewustwording en belang: wat wint het individu en een team precies met lachen?
 • Verschillende praktische lachoefeningen met collega’s op individueel, subgroep en plenair niveau.
 • Delen van inzichten, Q&A en plenaire afsluiting.

Naast deze onderwerpen hebben onze workshops een paar vaste blokken, zoals een gezamenlijke opening, veel (praktijk)oefeningen, een Q&A en een plenaire afsluiting. Tussendoor zijn er voldoende pauzes.

Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop toewerken naar de volgende resultaten. Deze kunnen wijzigen op basis van o.a. de duur en jullie leerbehoefte.


 • Je hebt alle nodige kennis van de theorie over lachen en welke factoren van belang zijn.
 • Je ontdekt verschillende vormen van lachen, van zacht en inwendig tot flink bulderen, en ervaart hoe dit de teamband versterkt.
 • Je bent op een veilige manier uit je comfort zone gegaan, wat je een gevoel van voldoening en trots geeft.
 • Je hebt, samen met je collega’s, een heerlijke dag gehad waar je nog lang over zal napraten.

Voordat de workshop wordt uitgevoerd inventariseren we jullie specifieke leerbehoefte. Afhankelijk van jullie situatie stemmen we de inhoud en resultaten in samenspraak af.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
1 - 1,5 uur€745,00 ex. btwIn overleg

Proces voor de workshop

Het is essentieel dat de workshop zo goed mogelijk aansluit bij jullie situatie en werkpraktijk. Daarom doorlopen we de volgende stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een videocall in om kennis te maken en de aanvraag te bespreken. Daarna sturen we je een offerte.
 2. Na jullie akkoord sturen we ons online inventarisatieformulier toe. Daarin onderzoeken we de laatste details over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de workshop af op jullie situatie. We sturen je daarna een concept programma.
 4. Is het programma akkoord? Dan voeren we de workshop uit. Onze trainer is ruim op tijd aanwezig om op te bouwen. 
  Over de trainer

  Deze zakelijke workshop wordt gefaciliteerd door een van onze trainers.


  We werken bij Job Education met meer dan 20 ervaren, gespecialiseerde trainers. In het proces voor de workshop zal je uitgebreid kennis maken met de trainer die jullie workshop verzorgt. Zo waarborgen we dat hij of zij op de hoogte is van alle ins & outs over jullie situatie en leerbehoefte!

  Een selectie van onze trainers vind je hieronder. Wil je alle trainers zien? Bekijk dan dan onze Over ons pagina.

  Onze Actief leren-methode

  De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


  Tijdens deze workshop werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

  Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze workshops een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

  Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

  Offerte aanvragen

  Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop. We reageren binnen 24 uur!

  De workshop in het kort

  Duur: 1 uur tot 1,5 uur


  Vanaf: €645,00 excl. btw


  Groep: Max. 15 (meer in overleg)


  Waar: Incompany, heel Nederland


  Voertaal: Nederlands of Engels

  Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

  Willen jij en je collega’s deze incompany workshop volgen?

  Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
  Je ontvangt de offerte binnen 48 uur in je mailbox.

  Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

  We mochten onze incompany workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
  Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

  Dineke Philipse

  Verenigingsmanager, CLC-Vecta

  Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

  Rian van Nuland

  Medewerker HRM, Lavans

  Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

  Michelle Oosthuyzen

  Eigenaar, Stadsfruit

  Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

  Nancy Stevens

  Teammanager, IvVW

  Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

  Maurits Schuijf

  Founder, Shakes on Wheels

  Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

  Robin van ’t Ruim

  Manager, de Balie

  Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

  Klantcijfer: 8,6

  Onze klanten waarderen ons
  met een gemiddelde van 8,6.

  150+ klanten

  We hielpen de afgelopen jaren
  150+ klanten door heel NL.

  #1 trainers

  Onze trainers zijn stuk voor stuk
  experts binnen hun vakgebied.

  Actief leren

  Wij passen ‘actief leren’ toe voor
  een optimaal leerrendement.

  Peter Houtman

  Coördinator

  Heb je advies nodig?

  Ben je geïnteresseerd in onze zakelijke incompany workshops?
  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

    We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
  →  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.

  Lachen, een universele sociale taal

  We staan er niet vaak bij stil, maar lachen is één van de meest universele talen. Iedereen weet hoe het moet, van baby’s tot ouderen. Als je kijkt naar de manier of het moment van lachen, lijken wij ons overal ter wereld aan dezelfde lachregels te houden.

  En wat ook voor overal in de wereld geldt: lachen is sociaal, gezond en je wordt er blij van! Wist je bijvoorbeeld dat mensen vooral lachen als ze met elkaar in gesprek zijn, en dan ook sneller hardop lachen dan wanneer ze alleen zijn? En dat onze hersencellen ervoor zorgen dat wij ook moeten lachen wanneer wij anderen zien lachen? Dit wijst erop dat lachen een sociale aangelegenheid is.

  Wie blij is lacht en wie lacht wordt blij

  Daarnaast weten we ook dat we door te lachen bepaalde spieren activeren, die ervoor zorgen dat er hormonen worden aangemaakt die ons gelukkig laten voelen. En het mooie is: onze hersenen weten niet of deze spieren spontaan of actief worden geactiveerd.

  Dit betekent dat wij onze hersenen een handje kunnen helpen in de aanmaak van die gelukshormonen. We hoeven de lachspieren alleen maar te gebruiken. En omdat lachen aanstekelijk is, is dit nog veel makkelijker om te doen als er mensen om je heen zijn die ook aan het lachen zijn.

  Het is nuttig voor jou om regelmatig te lachen

  Het is heel fijn om af en toe eens lekker te lachen. Maar het is ook gezond. De aanmaak van de gelukshormonen is één van de redenen waarom het gezond is, maar er zijn meer redenen. Lachen zorgt er namelijk ook voor dat stresshormonen in het bloed afnemen. Hierdoor voel je je dus minder gestrest.

  En heb je wel eens nagedacht welke andere spieren je allemaal gebruikt als je lacht? Het fysieke gedeelte van lachen is dus ook goed voor je. Maar het allerbelangrijkste is het sociale aspect van lachen. Samen lachen zorgt namelijk voor een gevoel van verbinding. Het helpt je te relativeren en laat zien dat je elkaar vertrouwt. Door te lachen straal je positiviteit uit en benaderen de mensen om jou heen je anders dan wanneer je de hele dag mopperend rondloopt.

  Lachende medewerkers zijn duurzamer inzetbaar

  Word er niet veel gelachen op de werkvloer? Dan mag je je als werkgever best afvragen hoe dat komt. Behalve dat lachen goed is voor een individu, kunnen organisaties ook profiteren van medewerkers die regelmatig lachen. Natuurlijk omdat lachen gezond is. Maar de voordelen gaan verder dan dat.

  Medewerkers die durven te lachen in een organisatie voelen zich veilig en dat stralen ze uit. Ook werkt lachen relativerend. Een beetje humor op de werkvloer helpt dus ook voor de weerbaarheid van collega’s. Medewerkers hebben daarnaast simpelweg meer plezier in hun werk als er wordt gelachen. En medewerkers die plezier hebben presteren beter.

  Wat kun je verwachten van onze lachworkshop?

  Eén ding is zeker: tijdens de lachworkshop van Job Education wordt er volop gelachen. Dat doen we altijd in een veilige setting. We gaan op allerlei manieren lachen met elkaar en gebruiken allerlei verschillende werkvormen om dat te realiseren.

  Bij deze interactieve workshop ervaar je dat lachen je veel kan brengen. Of je dit met een team doet van mensen die je al lang kent, of juist nog maar net – je zult merken dat jullie je tijdens en na de workshop verbonden voelen met elkaar. Als jij, of één van je collega’s, niet mee wil lachen is dat geen probleem. Je kunt in dat geval een observerende rol innemen. Maar pas op: vaak zie je dat collega’s die vanaf de zijlijn meekijken, toch in de lach schieten. Lachen werkt nou eenmaal aanstekelijk!

  Lachende werknemers tijdens een workshop

  Wat levert een workshop lachen nou op?

  Als jullie aan de slag zijn geweest met verschillende oefeningen, opdrachten en scenario’s waarin jullie lach is opgewekt, hebben jullie samen heel wat bereikt. De verbinding tussen collega’s hebben we al genoemd, maar je kunt je wel voorstellen dat dit een activiteit is waarover je samen nog lang napraat. 

  Ook zul je merken dat je sowieso meer gaat lachen met de collega’s waarmee je tijdens de lachworkshop gedaan hebt. Samen kunnen jullie ook andere zaken relativeren en dit geeft jullie meer energie om met (moeilijke) werkomstandigheden om te gaan.