De werkwijze tijdens onze workshops

Onze Actief leren-methode

Home | Actief leren methode

Benieuwd hoe we werken? Maak kennis met onze Actief leren-methode.

Laten we maar met de deur in huis vallen: voor workshops die lijken op hoorcolleges ben je bij ons aan het verkeerde adres. Onze visie op training en ontwikkeling is net even anders. En daar vertellen we je graag iets meer over.

Wij geloven dat werknemers die tijdens een workshop actief en praktisch met de stof bezig zijn, het meeste zullen leren. Omdat het hoogste leerrendement ontstaat door een hoge mate van interactie, praktijk en oefenen.

Om die reden hebben we onze Actief leren-methode ontwikkelt. Deze methode passen we toe in de workshops die wij voor onze klanten organiseren.

Over onze actief leren methode

Wat is de Actief leren-methode

De Actief leren-methode houdt in dat deelnemers veelvuldig zélf aan de slag gaan. Onze trainers wisselen de theorie daarom continu af met praktijkonderdelen. Afhankelijk van het onderwerp kunnen dat opdrachten, rollenspellen, reflectie, intervisie of andere oefeningen zijn. Zo ontstaan snel inzichten en handvatten die men direct kan toepassen.

Daarnaast werken we continu afwisselend qua samenstelling. Er wordt zowel plenair, in subgroepen en individueel gewerkt, afhankelijk van het onderdeel waar deelnemers mee bezig zijn. Dat houdt de energie, het plezier en de betrokkenheid optimaal.

Het einddoel: inspiratie en handvatten

Het einddoel: inspiratie en concrete handvatten

Onze workshops hebben drie belangrijke doelen. De deelnemers aan onze workshops moeten na afloop:

  1. Weglopen met concrete handvatten en inzichten;
  2. Geïnspireerd en geactiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan;
  3. In staat zijn om deze zelfstandig toe te passen in hun (werk)praktijk.

Het behalen van deze doelen is natuurlijk allereerst fijn voor de deelnemers. Want zij kunnen dingen anders en beter gaan doen. Maar het is ook waardevol voor de organisatie. Als werkgever wil je natuurlijk graag leerrendement zien uit de investering die je in het personeel doet. Workshops met de Actief leren-methode zullen dat resultaat opleveren.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in onze zakelijke incompany workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.