Zakelijke incompany workshop

Kledingstijl en kleurkeuze

Home | Zakelijke workshops | Workshop Kledingstijl en kleurkeuze

Workshop Kledingstijl en kleurkeuze

We ontkomen er niet aan. Kledingstijl en kleurkeuze kunnen een grote rol spelen op de werkvloer. Dagelijks heb je klantcontact, vergaderingen, presentaties of andere momenten waarop je gezien wordt. De juiste kledingstijl en kleurkeuze kan dan het verschil maken. De ene keuze kan je laten stralen, een andere keuze kan juist het tegenovergestelde doen. In deze workshop ontdek je alles over dit onderwerp. En we beloven: je zal versteld staan.

Zakelijke workshop over kledingstijl en kleurkeuze: Upgrade je kledingstijl en kleurkeuze om meer impact te maken op de werkvloer

Een handdruk, een ‘hallo’ en het is al gebeurd. De eerste indruk wordt binnen een paar seconden gemaakt. Vaak niet op basis van wat je zegt, maar op basis van uitstraling en voorkomen. Je kledingstijl en kleurkeuze zegt daarin veel over je persoonlijkheid en professionaliteit. Mensen die hierin uitblinken worden beter onthouden, hebben meer invloed en merken dat hun boodschap beter beklijft. Je zal begrijpen dat dit een grote positieve impact heeft op jouw werk. Hoe je jouw impact op dit vlak kan versterken leer je in deze workshop Kledingstijl en kleurkeuze.

Getriggerd om na te denken over dit onderwerp in een interactieve, dynamische sessie? Mooi, want dan is deze workshop perfect. Onder het kopje ‘inhoud’ vertellen we je precies wat er aan bod komt.

Inhoud van de workshop

Hieronder geven we een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We onderzoeken samen het belang van een goede eerste indruk.
 • We kijken naar de kracht van non-verbale communicatie en gaan door middel van een rollenspel onze eigen indruk analyseren.
 • Je krijgt inzicht in de kleuren die goed bij jou staan en jouw imago versterken.
 • Je analyseert je kledingstijl en wat je wilt uitstralen.
 • Je maakt een plan hoe je dit de komende tijd kunt gaan aanpakken.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert alles over kledingstijl, kleurkeuzes en het belang daarvan op de werkvloer.
 • Je leert hoe je het beeld dat anderen van jou hebben als professional kan beïnvloeden en versterken middels je kleding- en kleurkeuzes.
 • Je merkt dat je beter wordt onthouden, meer invloed hebt en je boodschap beter beklijft.
 • Je verzamelt concrete tips, handvatten en inzichten om de nieuwe kennis direct toe te kunnen passen in de praktijk.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze workshop wordt gegeven door:


Joëlla

Als communicatiedeskundige en stylist is Joëlla specialist in personal styling en persoonlijke presentatie. Ze spreekt met know-how en passie over onderwerpen als: non-verbale communicatie, personal branding, online en offline persoonlijke presentatie, eerste indrukken, kleur, stijl & mode trends.

Joëlla heeft een online marketing achtergrond van zes jaar met o.a. drie jaar ervaring in de zakenwereld in Londen. Naast de workshops die ze bij Job Education verzorgt heeft ze een eigen personal styling bureau.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
1 uur€695,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

Het is essentieel dat de workshop zo goed mogelijk aansluit bij jullie situatie en werkpraktijk. Daarom doorlopen we de volgende stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een videocall in om kennis te maken en de aanvraag te bespreken. Daarna sturen we je een offerte.
 2. Na jullie akkoord sturen we ons online inventarisatieformulier toe. Daarin onderzoeken we de laatste details over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de workshop af op jullie situatie. We sturen je daarna een concept programma.
 4. Is het programma akkoord? Dan voeren we de workshop uit. Onze trainer is ruim op tijd aanwezig om op te bouwen. 
Onze Actief leren-methode

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Tijdens deze workshop werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze workshops een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop. Binnen 48 uur in je inbox.

Deze workshop in het kort

Duur: 1, 2 of 4 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany workshop volgen?

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt de offerte binnen 48 uur in je mailbox.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in onze zakelijke incompany workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.

Veel om op te letten bij het kiezen van je kleding

Mensen leiden veel van hun indrukken over iemand af van de manier waarop iemand eruitziet. Een groot deel daarvan is hoe iemand gekleed gaat. En dat omvat veel meer dan je in eerste instantie zou denken: het gaat om de soort kleding, over in hoeverre de kleding op elkaar afgestemd is, in hoeverre de kleding er verzorgd uitziet (bijvoorbeeld niet ongestreken is), maar ook over of de kleding past bij de persoon en de situatie.

Daarnaast is het zo dat dezelfde kledingkeuze in verschillende situaties heel anders wordt geïnterpreteerd. Kijk maar eens wat je op dit moment aan hebt en stel je voor dat je daarmee naar een bruiloftsfeest zou gaan, hoe denk je dat mensen dan over je denken?

Workshop incompany over kleding

Dat kleding een ander goed staat betekent niet dat het jou ook goed staat

Om de juiste kleding uit te zoeken is het dus belangrijk om op veel zaken te letten. Want wat vraagt de situatie van je? Hoe zou je willen dat je overkomt? En in welke kleren voel jij jezelf prettig? Want als jij je prettig voelt in je kleding, straal je dit ook uit.

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste kleding is de kleur en pasvorm. Omdat iedereen een andere lichaamsvorm en -kleur heeft, zorgt dezelfde kleding voor verschillende mensen voor een heel andere uitstraling. Om deze reden is er geen algemeen advies te geven over kleding die altijd werkt, maar is een succesvolle kledingkeuze afhankelijk van de persoon en de situatie.

Je eigen kleding-richtlijnen

Het mooie is wel dat de vorm en kleur van je lichaam en huid niet snel zal veranderen. Hoewel er geen eenduidig antwoord te geven is over welke kleding áltijd werkt, omdat deze afhankelijk is van de situatie, is er dus wel een meer eenduidig antwoord te geven over de pasvormen en kleuren die bij jou passen. Het is heel fijn om dit helder te hebben voor jezelf, zodat je hier al rekening mee kunt houden bij het kopen van kleren.

Als je alleen kleding in je kast hebt waarvan je weet dat het je sowieso staat, weet je in ieder geval dat je hoe dan ook goed voor de dag komt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de juiste kleding voor de context te vinden. 

Kleding maakt zelfverzekerd

Ook een organisatie heeft er veel aan als medewerkers hun kleding goed weten uit te kiezen. Een goede kleding- en kleurkeuze draagt namelijk niet alleen bij aan een goede eerste indruk, het doet veel meer dan dat. Het draagt bij aan een gevoel van zelfverzekerdheid en laat medewerkers lekker in hun vel zitten. Op die manier maken ze meer impact op de werkvloer, bijvoorbeeld in gesprekken met klanten.

Daarnaast is het natuurlijk simpelweg leuk om met z’n allen eens stil te staan bij kleding en kleurkeuze. Een workshop zorgt ervoor dat het thema bespreekbaar wordt in de organisatie, waardoor kledingstijl veel meer gaat leven onder personeel.

Deze workshop over kleding is maatwerk

Wanneer jullie ervoor kiezen om deze workshop over kledingkeuze te organiseren, dan passen wij deze aan jullie situatie aan. We hebben namelijk veel verschillende opdrachtgevers, die alleen hun eigen uitdagingen hebben. Waar de één een workshop kleurkeuze kiest omdat medewerkers klantgericht werken, kiest een andere organisatie ervoor om er vooral een leuke, inspirerende en creatieve dag van te maken.

Net als dat je kleding aanpast op de context, doen wij dat ook bij onze workshop. Wat je in ieder geval mag verwachten, is dat we bezig gaan met hoe iedereen zichzelf en elkaar ziet. Daarnaast loopt iedereen weg met een concreet plan om hun kledingkeuze in de toekomst te kunnen upgraden.

kleding workshop voor personeel

Het resultaat van de workshop kledingstijl en kleurkeuze: het juiste imago en energieke collega’s!

Na deze workshop weten deelnemers wat zij uitstralen, wat zij wíllen uitstralen, en hebben ze een plan hoe zij het eventuele verschil hiertussen kunnen verhelpen. Het thema wordt hiermee ook bespreekbaar binnen de organisatie. Daarnaast hebben de deelnemers ook gewoon een leuke dag gehad, waarin ze enerzijds na hebben gedacht over theorie en anderzijds veel praktisch aan de slag zijn geweest. De workshops zijn namelijk interactief opgebouwd: de theorie wordt constant afgewisseld met praktijkopdrachten zoals reflectie, opdrachten of presentaties. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een praktische inslag tijdens de workshop een enorm leerrendement en veel extra energie oplevert.