Chat with us, powered by LiveChat
Home | Een te hoge werkdruk? Organiseer een mindfulness incompany
Incompany workshop mindful werken

Een te hoge werkdruk? Organiseer een mindfulness incompany

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

De cijfers liegen er niet om: uit onderzoeken van het CBS en TNO blijken maar liefst 1,2 miljoen werknemers last te hebben van burn-outklachten. De te hoge werkdruk zorgde er zelfs voor dat een half miljoen medewerkers langdurig ziek waren. Een ramp voor de medewerkers én de organisatie.

Helaas krijgen steeds meer mensen te maken met werkdruk- en stress. Een erg zorgelijke tendens waar snel iets aan moet gebeuren. Als manager of teamleider is het daarom belangrijk de werkdruk van je teamleden in de gaten te houden. Nog beter is het natuurlijk om preventieve maatregelen te nemen, waardoor de werkstress geen kans krijgt.

Een van de methodes om werkstress te verminderen en te voorkomen is mindfulness incompany. Maar wat is mindfulness precies? En wat zijn de voordelen van een mindfulness incompany workshop? Dat vertellen we je hieronder.

Wat is mindfulness op de werkvloer

Mindfulness had lange tijd met vooroordelen te kampen. Het zou zweverig zijn, niet werken en vooral luie donders zouden ervan genieten. Maar inmiddels beseffen steeds meer mensen dat mindfulness concreet is én hard werken.

Mindfulness op de werkvloer houdt in dat je met je volledige aandacht in het hier en nu bent. Je laat je niet afleiden door prikkels van buitenaf of gedachten als ‘ik moet straks nog die belangrijke klant bellen’. Je bent je bewust van wat je ziet, hoort en voelt. Daardoor lukt het jou met focus te werken, maar valt het je bijvoorbeeld ook op wanneer je druk of stress ervaart. Zo houd je de werkdruk een stuk beter in de gaten.

Mindful werken is waardevol, maar gaat niet vanzelf. Gelukkig kan iedereen het leren! Bijvoorbeeld via een incompany workshop over mindfulness. We vertellen je graag wat zo’n workshop jou oplevert.

De voordelen van mindfulness incompany

Mindful leren werken heeft talrijke voordelen. We noemen de belangrijkste pluspunten.

Voordeel 1: Werkstress krijgt minder kans

Dankzij mindfulness lukt het jou om met aandacht in het hier en nu te werken. Je denkt niet aan jouw lange to-dolijst en dat geeft rust. Mocht de werkdruk of -stress toch toeslaan, dan merk je dat direct. Je hebt immers geleerd om beter op de signalen van je lichaam te letten. Je kunt dan een stapje terug doen. Bovendien weet je dankzij mindfulness welke oefeningen je kunt doen om met die stress om te gaan. Denk aan het maken van een korte wandeling, naar rustige muziek luisteren of het doen van een ademhalingsoefening. Vervolgens kan jij weer met focus aan de slag.

Voordeel 2: Je bereikt meer in een korte tijd

De mindfulness incompany draagt eraan bij dat jij vol aandacht je werk kunt doen. Je concentreert je in alle rust op je werkzaamheden en je denkt niet aan het etentje dat je nog moet voorbereiden of aan de meeting die nog op het programma staat. Door die focus bereik je niet alleen een beter resultaat, maar gaat je werk doorgaans ook sneller. Zo heb je ruimte om een extra pauze in te lassen. De verbeterde productiviteit is niet alleen prettig voor de organisatie. Het geeft jou ook veel voldoening en zorgt dat je zelfvertrouwen stijgt.

Mindfulness tegen werkdruk

Voordeel 3: Je werkplezier en -energie groeit

Wanneer je mindfulness toepast op de werkvloer, werk je met meer rust en houd je de werkdruk onder de duim. Dat zorgt ervoor dat je beter slaapt en elke dag weer uitgerust aan je werk kunt beginnen. Daarnaast ben je meer ontspannen. Je maakt daardoor meer tijd vrij voor een praatje met collega’s en gaat in op de uitnodiging een kop koffie te drinken. Dat maakt het werk een stuk gezelliger, waardoor jouw werkplezier een boost krijgt.

Wil jij ook profiteren van een mindfulness incompany? Boek dan de workshop Mindfulness op werk van Job Education.

Incompany workshop Mindfulness op werk

Dankzij deze workshop krijg jij jouw werkdruk en -stress meer onder controle. Uiteraard krijg je meer inzicht in de voordelen van mindfulness en de theorie erachter. Daarna is het tijd voor de praktijk. Je gaat onder andere aan de slag met verschillende mindfulnesstechnieken waarmee je in slechts enkele mintuten leert ontspannen. Ook oefen je met het maken van een bodyscan, zodat jij je meer bewust wordt van lichaamssensaties. Dit helpt jou ook bij het signaleren van stress en een te hoge werkdruk. Tot slot maak je een stappenplan om mindfulness in je dagelijkse werkdag te integreren. Je zult merken dat je in een mum van tijd minder druk en stress ervaart!

Een andere waardevolle workshop over ontspanning en omgaan met stress is:

De workshop Relax! Ontspannen werken

Wil jij werkdruk- en stress de das omdoen? Neem dan deel aan deze workshop waarin je leert om op en top te ontspannen. Want juist door te ontspannen kan jij je met aandacht op je werkzaamheden richten. Tijdens de workshop analyseren jij en je collega’s jullie eigen stress- en werkdrukniveau. Hoe reageer jij op prikkels? Wat moet er anders? Wat zorgt voor stress en wat voor ontspanning? Op die manier kun jij signalen sneller herkennen en ombuigen. Ook ga je aan de slag met oefeningen om gedrag te leren of stimuleren wat jou helpt om ontspannen te werken – en leer je wat je moet vermijden. Zo heb jij de nodige handvatten om ontspannen, maar geconcentreerd aan de slag te gaan.

Wil je een workshop boeken of met ons sparren? Job Education helpt je graag. Neem gerust contact met ons op of bekijk ons volledige trainingsaanbod.

Wij zijn Job Education

Job Education is de nummer één aanbieder van zakelijke incompany workshops. Onze trainers komen langs op kantoor of een externe locatie naar wens. Met de trainer bespreek jij van tevoren wat de leerdoelen zijn, waar je aandacht aan wilt geven en wat de deelnemers allemaal al weten. Daarna stelt de trainer een interessante workshop samen die past bij de wensen van jou en je team.

Kunnen we je nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

10 tips om effectief te vergaderen

10 tips om effectief te vergaderen

Nederlanders vergaderen gemiddeld een paar uur per week, oftewel honderden uren per jaar. Hoewel we dus vaak aan de (online) vergadertafel zitten, gaat het niet altijd van een leien dakje. Collega’s letten bijvoorbeeld niet op, iedereen praat door elkaar of...

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Variatie en ontwikkeling zijn belangrijk op de werkvloer. Er zijn weinig medewerkers die blij worden van monotoon werk waar de kans om te leren klein is. Het organiseren van een workshop is een leuke methode om leven in de brouwerij te brengen én iets op te...

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

Wil jij de klantbeleving optimaliseren? Met een glimlach en een goed product ben je er nog niet. Het creëren van een prettige ervaring voor je klant vereist tijd en geduld. Maar daar krijg je een hoop voor terug. Tevreden klanten nemen immers jouw dienst of...

Klantcijfer: 8,6

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze incompany workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.