Chat with us, powered by LiveChat

Zakelijke incompany workshop

7 eigenschappen voor een vitaler leven

Home | Zakelijke workshops | Workshop 7 eigenschappen voor een vitaler leven

Workshop 7 eigenschappen voor een vitaler leven

Iedereen wil leven op een vitale manier. Want vitaal leven betekent dat je meer energie hebt. En dus meer haalt uit je werk- en privéleven. Toch blijkt het niet eenvoudig om dit te realiseren. Sommigen weten simpelweg niet hoe ze vitaal kunnen leven, anderen kunnen er de motivatie en discipline niet voor opbrengen. Maar wat de oorzaak ook is: in deze workshop helpen we je op weg.

Zakelijke workshop over vitaler leven: Ontdek de 7 eigenschappen die jou direct op weg helpen naar een vitaler, gelukkiger leven

Tijdens deze workshop ontdek je hoe je in control komt over je leven. Zodat je op een bewuste, vitale en duurzame manier door de dagen gaat. Je ontdekt alle eigenschappen die je hiervoor nodig hebt. Denk daarbij aan zaken zoals zelfonderzoek, doelen stellen en doeltreffendheid. We combineren theorie met praktijkopdrachten, zodat je het geleerde direct kan oefenen en uitvoeren.

Wil jij de 7 eigenschappen voor een vitaler leven ontdekken? Dan is deze workshop perfect voor je. Onder het kopje ‘inhoud’ vertellen we je wat er aan bod komt.

Inhoud van de workshop

Hieronder geven we een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Je ontdekt de voordelen van een vitaal leven. Want wat levert dat je nou eigenlijk precies op?
 • We gaan samen reflecteren op jouw huidige situatie. Leef je al vitaal, wat wil je verbeteren en hoe ga je dat voor elkaar krijgen?
 • We zoomen diep in op de 7 eigenschappen die nodig zijn voor een vitaal leven. In verschillende opdrachten en spellen ga je er uitgebreid mee oefenen.
 • Middels een concreet plan van aanpak maak je inzichtelijk wat je vanaf morgen echt anders wil gaan doen. Zodat je deze keer daadwerkelijk die gedragsverandering volhoudt.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert hoe je zelfstandig aan de slag kan met de 7 eigenschappen.
 • Je vergaart inzichten over jezelf, je vitaliteit en in hoeverre je daar tevreden mee bent.
 • Je krijgt nieuwe motivatie om direct aan de slag te gaan met het geleerde. Je wil zaken in je leven verbeteren omdat je nu weet hoe je het voor elkaar bokst én volhoudt.
 • Je werkt aan het verbeteren van je vitaliteit, werkgeluk en plezier.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


[table “21” not found /]

Proces voor de workshop

Het is essentieel dat de workshop zo goed mogelijk aansluit bij jullie situatie en werkpraktijk. Daarom doorlopen we de volgende stappen:

 1. Na jullie aanvraag plannen we een videocall in om kennis te maken en de aanvraag te bespreken. Daarna sturen we je een offerte.
 2. Na jullie akkoord sturen we ons online inventarisatieformulier toe. Daarin onderzoeken we de laatste details over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de workshop af op jullie situatie. We sturen je daarna een concept programma.
 4. Is het programma akkoord? Dan voeren we de workshop uit. Onze trainer is ruim op tijd aanwezig om op te bouwen.
Over de trainer

Deze zakelijke workshop wordt gefaciliteerd door een van onze trainers.


We werken bij Job Education met meer dan 20 ervaren, gespecialiseerde trainers. In het proces voor de workshop zal je uitgebreid kennis maken met de trainer die jullie workshop verzorgt. Zo waarborgen we dat hij of zij op de hoogte is van alle ins & outs over jullie situatie en leerbehoefte!

Een selectie van onze trainers vind je hieronder. Wil je alle trainers zien? Bekijk dan dan onze Over ons pagina.

Onze Actief leren-methode

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Tijdens deze workshop werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze workshops een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop. We reageren binnen 24 uur!

De workshop in het kort

Duur: 1, 2, 4, 7 of 2×4 uur


Vanaf: €695,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany workshop volgen?

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt de offerte binnen 48 uur in je mailbox.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We mochten onze incompany workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Klantcijfer: 8,6

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in onze zakelijke incompany workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.

Vitaliteit: privé en op het werk

‘Vita’ komt uit het Latijns en betekent ‘leven’. Vitaliteit gaat over de mentale, fysieke en emotionele energie en kracht waarmee iemand in het leven staat. Dit is iets wat iemand helpt in het leven, zowel privé als op het werk. En dat is dan ook direct de reden dat wij het zo belangrijk vinden om hier incompany workshops over aan te bieden.

Mensen die vitaal zijn, zijn namelijk fit, weerbaar tegen stress, hebben energie en staan positief in het leven. In organisaties zetten vitale medewerkers een extra stap en zijn ze extra betrokken en geïnspireerd.

Stress herkennen is belangrijk voor een vitaal leven

Wanneer je vitaal wilt zijn en blijven is het belangrijk om stresssignalen te herkennen. Het signaleren van stress is namelijk de eerste stap om iets aan die stresssignalen te kunnen doen.

Dit is gelijk één van de redenen waarom het lastig is om vitaal in het leven te staan. Mensen verschillen namelijk heel erg van elkaar in de manier waarin ze stress ervaren. Waar de ene persoon in zichzelf keert bij het ervaren van stress, kan het zomaar zo zijn dat een andere persoon onder dezelfde omstandigheden juist extraverte signalen gaat vertonen.

Rol van een werkgever: stimuleer een vitaler leven van werknemers

Als werkgever kun je veel doen aan de vitaliteit van medewerkers. Heeft elke werknemer een fijne werkplek? Kunnen mensen zowel ongestoord werken als ook sociale momenten hebben binnen het kantoor? Wat wordt er aangeboden als lunch of snacks? Worden (korte) pauzes tussen de werkzaamheden gestimuleerd? Wordt er lekker gewandeld?

En kijk ook eens verder: misschien is er veel aandacht besteed aan de kantoorsituatie, maar wat gebeurt er met medewerkers wanneer zij thuiswerken? Of zelfs buiten werktijd? Zo zijn er werkgevers die wandel challenges houden, meedoen aan sportieve evenementen of hun medewerkers sportieve activiteiten laat declareren.

Vitaliteit verbeteren door te werken aan je eigenschappen

Als werknemer kan je zelf natuurlijk ook voldoende acties ondernemen om je vitaliteit te verbeteren. En zonder te veel over de inhoud te verklappen, kunnen we je alvast vertellen dat dat helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Er zijn een paar eenvoudige stappen te zetten voor een vitaler leven. En die moet je zoeken in je eigenschappen en gedrag. Want door bepaalde eigenschappen in jezelf aan te spreken kan je op een eenvoudige, laagdrempelige manier al vitaler door het leven gaan. En in de workshop 7 eigenschappen voor een vitaler leven ontdek je precies hoe dat in elkaar steekt!  

Organiseer incompany vitaliteit workshops

Natuurlijk stimuleren we organisaties ook om regelmatig incompany workshops op het gebied van vitaler leven te faciliteren. In deze workshops ontdekken werknemers hoe ze zelfstandig aan de slag kunnen met het verbeteren van hun vitaliteit. Daar profiteer je als werkgever op de lange termijn van.

Incompany workshops op het gebied van vitaliteit zijn interactief, praktisch en laagdrempelig. Dat stelt deelnemers in staat om concrete handvatten en inzichten op te doen waar ze in de toekomst mee verder kunnen.

Een zakelijke incompany workshop over een vitaler leven

In deze workshop over een vitaler leven zoeken we stress triggers

Ook zijn er verschillende oorzaken die stress triggeren. In de workshop 7 eigenschappen voor een vitaler leven gaan wij op zoek naar ieders persoonlijke triggers en ervaringen van stress. En daarnaast leren we deelnemers welke eigenschappen zij in zichzelf aan kunnen spreken om vitaler door het leven te gaan.

Het resultaat? Werknemers die beter weten wat zij zelf kunnen doen om hun vitaliteit te vergroten. Niet met trucjes of life hacks, maar door duurzame aanpassingen in hun gedrag. Dat zorgt ervoor dat ze in de toekomst vitaler door het leven willen, kunnen en zullen gaan. En zoals gezegd: daar profiteert niet alleen de werknemer, maar ook zeker de werkgever van.