Home | Vijf workshops over persoonlijke ontwikkeling voor jouw medewerkers
Persoonlijke ontwikkeling op het werk

Vijf workshops over persoonlijke ontwikkeling voor jouw medewerkers

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Werknemers vinden het steeds belangrijker om zich persoonlijk te kunnen ontwikkelen. Sterker nog, uit een onderzoek van Randstad (2021) blijkt zelfs dat de beste medewerkers vertrekken omdat de organisatie geen ontwikkelingsmogelijkheden biedt.

Als manager of teamleider is het daarom belangrijk om de persoonlijke ontwikkeling van je teamleden te faciliteren. Door te investeren in de ontwikkeling van verschillende kwaliteiten en vaardigheden van je medewerkers, creëer jij een bevlogen en gemotiveerd team. Zo investeer jij dus ook in de organisatie als geheel.

Het aanbieden van een workshop persoonlijke ontwikkeling geeft jouw teamleden de mogelijkheid om aan hun zelfontwikkeling te werken. Hieronder geven we enkele voorbeelden van workshops over persoonlijke ontwikkeling voor jou en je team.

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Voor de workshops aan bod komen, staan we kort stil bij het begrip persoonlijke ontwikkeling. Wat betekent het precies? Persoonlijke ontwikkeling houdt in dat je actief aan de slag gaat met de ontwikkeling van bepaalde eigenschappen, vaardigheden of kwaliteiten van jezelf. Op de werkvloer kan het bijvoorbeeld gaan om de ontwikkeling van emotionele vaardigheden. Maar persoonlijke ontwikkeling kan ook draaien om het ontdekken van nieuwe talenten of het verdiepen van kennis over bijvoorbeeld programmeren.

Persoonlijke ontwikkeling gaat niet vanzelf en het vergt heel wat tijd. Het is belangrijk dat je eerst bepaalt waar je nu staat, wat je wil bereiken en waarom. Vervolgens stel je een plan op waarmee je uiteindelijk jouw doel kunt bereiken.

Je teamleden kunnen dit zelf doen, maar een beetje hulp kan nooit kwaad. Tijdens een workshop persoonlijke ontwikkeling gaat je team met een expert actief aan de slag met zelfontwikkeling en dat levert veel voordelen op.

De voordelen van een workshop persoonlijke ontwikkeling

Een workshop persoonlijke ontwikkeling biedt verschillende voordelen op werkgebied:

Voordeel 1: Meer werkgeluk

Door aan de slag te gaan met je zelfontwikkeling kom je meer te weten over je eigen drijfveren, talenten en kwaliteiten. Wanneer je tijdens een workshop leert hoe je deze kunt inzetten en versterken, zal je met meer plezier, bevlogenheid en energie je werk doen.

Voordeel 2: Hogere efficiëntie

Tijdens een workshop persoonlijke ontwikkeling versterk jij bepaalde kwaliteiten van jezelf of ga je aan de slag met het verbeteren van je minder sterke punten. Dit zorgt ervoor dat jij efficiënter en effectiever kunt werken en minder werkdruk ervaart. Daar profiteert de hele organisatie van.

Voordeel 3: Een fijn team

Medewerkers die de mogelijkheid krijgen om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken zijn gemotiveerder, meer betrokken, loyaler en mentaal veerkrachtiger. Zo’n team is goud waard!

Kan jij inmiddels niet meer wachten om een workshop te boeken voor jou en je team? Dan ben je bij Job Education aan het juiste adres. We bieden verschillende workshops over persoonlijke ontwikkeling aan. Hieronder stellen we vijf workshops aan je voor.

Vijf workshops over persoonlijke ontwikkeling

Effectief assertief

Zeg je op alles ‘ja’, terwijl je het heel druk hebt? Dan is de workshop Effectief assertief een aanrader. Tijdens de workshop wordt de assertiviteit van alle teamleden onder de loep genomen. Vervolgens leer je diverse assertiviteitsstijlen en gesprekstechnieken, zodat je in verschillende situaties de beste stijl kunt toepassen – met respect voor jezelf én je collega. Je werkgeluk zal toenemen en ook de samenwerking binnen het team zal soepeler verlopen, omdat iedereen zijn of haar eigen grenzen aangeeft.

Volg een workshop persoonlijke ontwikkeling

De kracht van kwetsbaarheid

Het klinkt misschien vreemd, maar het tonen van je kwetsbaarheid levert veel op. Je krijgt bijvoorbeeld meer moed en de band met je collega’s zal verbeteren. Tijdens de workshop De kracht van kwetsbaarheid kom je erachter hoe je de kracht van kwetsbaarheid inzet voor een sterker teamgevoel en een nog betere samenwerking.

Succesvol veranderen

We kennen het allemaal: goede voornemens op het werk. Je wilt bijvoorbeeld minder vaak lange dagen maken of steviger in je schoenen staan tijdens afspraken. Toch komt het er vaak niet van. Gelukkig kan de workshop Succesvol veranderen daar verandering in brengen. Je analyseert welke gedragspatronen en gewoontes je écht wilt aanpakken en leert verschillende strategieën om die veranderingen te realiseren en vol te houden. Na de workshop kan je meteen aan de slag met een plan van aanpak dat zeker werkt!

Talenten ontdekken

Altijd al willen weten wat jouw verborgen talenten zijn? In de workshop Talenten ontdekken kom je erachter wat jouw talenten zijn, hoe je ze kunt ontwikkelen en vervolgens kan inzetten op de werkvloer. Als team leer je ook hoe de verschillende individuele talenten elkaar kunnen versterken, waardoor de samenwerking prettiger verloopt en de resultaten verbeteren.

Positief en reëel denken

Negatieve en niet constructieve gedachten als ‘ik kan dit niet’ of ‘ik ben niet goed genoeg’ hebben vaak een negatieve invloed op je stemming en je prestaties. Gelukkig werkt het ook andersom. In de workshop Positief en reëel denken leer je hoe je jouw gedachten in jouw voordeel laat werken. Je ontdekt onder andere hoe je negatieve gedachten identificeert en hoe je je gedachten onder controle krijgt. Je zult merken dat daardoor je stress vermindert en je zelfvertrouwen groeit.

Enthousiast geworden? Hier vind je nog meer workshops over persoonlijke ontwikkeling en meer informatie over Job Education.

Boek een workshop persoonlijke ontwikkeling bij Job Education

Job Education is de #1 aanbieder van zakelijke incompany workshops. Onze trainers komen bij je langs op kantoor met een workshop die op jouw leerwensen is afgestemd. Op die manier is de workshop relevant, praktisch en de ontwikkeling van je medewerkers het grootst.

Ben jij geïnteresseerd in een workshop persoonlijke ontwikkeling? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we graag naar leerzame workshop voor jouw team.

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

Waarom jouw team baat heeft bij een customer journey workshop

Waarom jouw team baat heeft bij een customer journey workshop

Er schuilt een kern van waarheid in het aloude spreekwoord ‘de klant is koning’: elke organisatie probeert haar klanten zo goed mogelijk te helpen. Een tevreden klant blijft immers de producten of diensten afnemen en verspreidt vaak positieve berichten over...

Hoe toon je waardering voor een collega?

Hoe toon je waardering voor een collega?

Ieder mens heeft van jongs af aan behoefte aan erkenning, waardering en begrip. Complimenten als ‘wat heb je heerlijk gekookt’, ‘wat goed dat je vrijwilligerswerk doet’ of ‘wat stoer dat jij elke dag op de fiets naar je werk gaat’ doen nu eenmaal goed. Het...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.