Chat with us, powered by LiveChat
Home | 5 voordelen: waarom jij moet werken aan je zichtbaarheid en invloed

5 voordelen: waarom jij moet werken aan je zichtbaarheid en invloed

Tags: Persoonlijke ontwikkeling | Professionele competenties | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Het is een gegeven dat alleen hard werken niet garandeert dat je succes zal hebben in je carrière. Natuurlijk helpt het mee, maar op je werk zijn er nog andere belangrijke factoren die bepalen of jij succes boekt. Die facturen zorgen ervoor of je hogerop komt en gezien wordt. Waardoor je de erkenning krijgt die je verdient. We hebben het over de factor ‘zichtbaarheid’.

In dit artikel vertellen we waarom het zo belangrijk is om je bewust te zijn van je zichtbaarheid.

Zet jezelf in de markt

Wil je actief werken aan je zichtbaarheid? Dan is het tijd dat jij jezelf niet meer ziet als werknemer, maar als ondernemer. Ondernemer van je eigen merk. En om jouw merk in de markt te zetten kun je verschillende dingen doen. Denk aan netwerken, online vindbaarheid en het promoten van eigenschappen en kwaliteiten.

Dat ga je voor jezelf doen. Eerder schreven we over hoe jij je zichtbaarheid kunt vergroten in verschillende werksituaties. We gaan hier dieper op in en laten zien wat die zichtbaarheid jou gaat opleveren.

Wat levert zichtbaarheid en invloed je op?

Vind je het spannend om aan je zichtbaarheid en invloed te werken? Bedenk dan wat het jou allemaal kan opleveren! Gegarandeerd dat jij de rest van je carrière profijt hebt van wat je aan zichtbaarheid opbouwt.

5 voordelen die het werken aan zichtbaarheid jou opleveren

Voordeel 1: Je zelfvertrouwen groeit

Doordat je weet wat je kan en doordat je dit laat zien groeit je zelfvertrouwen. Je leert wat jouw toegevoegde waarde is. Heb je zelfvertrouwen, dan ben je minder bang om fouten te maken. Je weet tenslotte wat je kan.

Heb je veel zelfvertrouwen, dan zie je dit terug in je gedrag. Doordat jij je eigen kwaliteiten weet zet je deze bewust in. Je durft je mening te geven en voor jezelf op te komen. Je weet welke successen je al hebt bereikt.

Straal je zelfvertrouwen uit, dan heeft dit direct invloed in je werk. Je zal niet alleen beter presteren, maar ontvangt ook vaker positieve feedback van anderen. Je eventuele onzekerheid zal langzaamaan verminderen totdat deze helemaal verdwenen is.

Voordeel 2: Je valt op, krijgt meer kansen en weet wie je bent

Je krijgt meer kansen omdat mensen je eerder opzoeken (ze weten immers wie je bent en wat je kan). Collega’s weten met wat voor vragen ze bij jou aan kunnen kloppen. Naast dat ze weten waarvoor ze je moeten vragen, heb je ook meer invloed op beslissingen. Jij weet nou eenmaal veel over jouw expertisegebied. Dat is gebleken en daarvoor word je erkend. Je wordt gevraagd om jouw mening en inzicht te delen.

Erkenning is belangrijk. Het stimuleert je om nieuwe uitdagingen aan te gaan en je best te doen. Voel jij je erkend in je werk door collega’s en je baas? Dan kan dat je enorm motiveren en gelukkig maken.

Voordeel 3: Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je groeit!

Door te werken aan je zichtbaarheid en invloed, werk je vanzelf ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Je stapt uit je comfort zone, verlegt je grenzen en doet nieuwe dingen. Of je stelt nieuwe persoonlijke doelen op en bepaalt een strategie om daar te komen. Je komt erachter wat je wil, wat je kan en hoe je dat kunt bereiken.

Door jezelf te ontwikkelen blijf je groeien en krijg je meer energie en plezier in dat wat je doet. De groei die je doormaakt zorgt voor meer voldoening en geluk in je werk.

Voordeel 4: Door alle positieve ontwikkelingen krijg je een positieve mindset

Je hebt meer zelfvertrouwen, je wordt erkend in je werk en je bent gegroeid in je persoonlijke ontwikkeling. Al deze voordelen dragen bij aan het doorbreken van je ‘oude’ mindset, zodat je met een nieuwe positieve mindset verder kan. Een positieve mindset helpt je om de juiste beslissingen te nemen door negatieve gedachten te elimineren.

En naast dat positiviteit jou helpt, helpt het ook je collega’s. Positiviteit werkt namelijk aanstekelijk. Ben jij positief over bijvoorbeeld ontwikkelingen of opdrachten, dan is de kans groot dat jij je collega’s hierin meekrijgt.

Voordeel 5: De keuze is reuze

Door je zichtbaarheid is het voor anderen (en voor jezelf) steeds duidelijker waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dat schept een hoop ruimte om duidelijke keuzes te maken. Wat wil je wel oppakken of welke opdrachten passen juist niet bij jou?

Je zult merken dat steeds meer opdrachten specifiek voor jou bedoelt lijken te zijn. Zo ontstaat langzaam maar zeker een luxepositie, waarin jij kunt kiezen wat voor taken en opdrachten je wil uitvoeren.

Er zijn nog meer voordelen..

Naast deze 5 voordelen zijn er natuurlijk nog tal van andere voordelen te noemen. Denk aan alle nieuwe mensen die je zult ontmoeten, nieuwe opdrachtgevers die je mag verwelkomen en alle kansen die zich voordoen. Werken aan je zichtbaarheid en invloed is voor iedereen aan te raden. Want het vergroten van je zichtbaarheid en invloed draagt direct bij aan je prestaties, kansen, plezier en motivatie.

Wil jij werken aan jouw zichtbaarheid en invloed in je werk?

Bij Job Education verzorgen we verschillende incompany workshops om te werken aan je zichtbaarheid en invloed in je werk. Daarin leer je om voluit voor jouw waarde te gaan staan. Ontwikkel de mindset die nodig is om de ruimte te pakken die er is. Zonder jezelf te verliezen zet je stappen om jezelf steeds meer te laten zien.

Willen jij en je collega’s hier ook mee aan de slag? Bekijk dan bijvoorbeeld onze workshop Verjaag de Calimero in je eens.

Kunnen we je nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

10 tips om effectief te vergaderen

10 tips om effectief te vergaderen

Nederlanders vergaderen gemiddeld een paar uur per week, oftewel honderden uren per jaar. Hoewel we dus vaak aan de (online) vergadertafel zitten, gaat het niet altijd van een leien dakje. Collega’s letten bijvoorbeeld niet op, iedereen praat door elkaar of...

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Variatie en ontwikkeling zijn belangrijk op de werkvloer. Er zijn weinig medewerkers die blij worden van monotoon werk waar de kans om te leren klein is. Het organiseren van een workshop is een leuke methode om leven in de brouwerij te brengen én iets op te...

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

Wil jij de klantbeleving optimaliseren? Met een glimlach en een goed product ben je er nog niet. Het creëren van een prettige ervaring voor je klant vereist tijd en geduld. Maar daar krijg je een hoop voor terug. Tevreden klanten nemen immers jouw dienst of...

Klantcijfer: 8,6

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze incompany workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.