Home | Vier voordelen van vitaliteit op kantoor
Een vitaal werkleven

Vier voordelen van vitaliteit op kantoor

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Een geestelijk en lichamelijk gezonde medewerker telt voor twee. Dat is niet zo gek. Een vitale medewerker bruist van de energie, is mentaal veerkrachtig en heeft wilskracht en doorzettingsvermogen. Dat zijn belangrijk eigenschappen om succesvol en gelukkig te zijn in het leven.

Misschien denk je als teamleider of manager dat een vitaal leven de verantwoordelijkheid is van de individuele teamleden. Deels is dat ook zo, maar als organisatie kan je de vitaliteit wel stimuleren en initiëren. Hieronder beschrijven we vier voordelen van vitaliteit op kantoor en delen we vier interessante workshops om je werknemers mentaal en lichamelijk fit te houden!

De voordelen van vitaliteit op kantoor

Voordeel 1: Meer werkplezier

Wanneer de teamleden zich mentaal en lichamelijk goed voelen, voelen ze zich gelukkiger en energieker. Dat is ook merkbaar op de werkvloer. Iemand die lekker in zijn of haar vel zit, werkt met meer plezier, heeft meer motivatie en is prettiger om mee samen te werken. Ook doet het medewerkers goed wanneer ze merken dat vitaliteit hoog op de agenda staat. Het betekent dat de organisatie hun (mentale) gezondheid belangrijk vindt en de teamleden waardeert.

Voordeel 2: Minder ziekteverzuim

Vitale medewerkers zijn lichamelijk gezond en mentaal veerkrachtig. Ze kunnen goed met stress en druk omgaan en voelen aan wanneer het te veel wordt. Dan nemen ze een stapje terug. Op die manier kan een burn-out worden voorkomen. De lichamelijke fitheid zorgt ervoor dat ze doorgaans minder snel geveld zijn door bijvoorbeeld de griep. Natuurlijk kan ziekte niet altijd worden vermeden, helaas. Maar door aandacht aan vitaliteit te besteden, zal het ziekteverzuim in ieder geval niet toenemen!

Voordeel 3: Een hogere productiviteit

Meer werkplezier, een opgeruimd hoofd en een goede omgang met stress leidt over het algemeen tot meer productiviteit (en omzet). Omdat ze plezier in hun werk hebben en zich energiek voelen, zijn vitale medewerkers vaak gemotiveerd om een stapje extra te zetten. De mentale veerkracht draagt eraan bij dat ze kunnen omgaan met teleurstellingen en veranderde situaties, zodat het werkproces niet stokt. Bovendien werken de teamleden vaak soepeler samen en dat komt de efficiëntie ten goede.

Vitale medewerkers

Voordeel 4: Een vitaal imago

Organisaties die prioriteit geven aan vitaliteit op kantoor zijn zeer geliefd. Een vitaal leven leiden is nu eenmaal veel gemakkelijker wanneer de werkgever gezonde lunches, sportsessie of fietsprogramma’s introduceert op de werkvloer. Ook toont het aan dat de organisatie de gezondheid van medewerkers belangrijk vindt en dat zorgt voor een goed imago.

Maar hoe vergroot je de vitaliteit? Als teamleider of manager kan je de vitaliteit van je medewerkers onder andere bevorderen door een workshop over vitaliteit aan te bieden. Hieronder delen we vier interessante workshops.

Vitaliteit op kantoor: vier workshops

Job Education biedt meerdere workshops aan over vitaliteit op kantoor:

Workshop 1: Vitale voeding

Een gezonde levensstijl is een belangrijke voorwaarde voor een vitaal lichaam en een gezonde geest. Naast beweging, speelt ook voeding een grote rol. Maar wat dien je te eten en wat kan je juist beter laten staan? In deze workshop analyseren we je huidige eetpatroon. Vervolgens leer je op laagdrempelige wijze hoe je gezonder en regelmatiger kunt eten. Het effect is vaak al snel merkbaar. Je voelt je energieker, presteert beter en je voelt je thuis en op het werk gelukkiger.

Workshop 2: Lachworkshop

Het klinkt cliché, maar het is echt waar: lachen is gezond en draagt bij aan vitaliteit op kantoor. Je ontdekt in deze workshop wat de voordelen van lachen zijn. In verschillende oefeningen en opdrachten gaan we verschillende lachsoorten opwekken. Al tijdens de workshop ga je merken dat jij je gelukkiger en vrolijker voelt. Ook zorgt samen lachen voor onderlinge verbinding. Wanneer jij en je collega’s regelmatig samen lachen en er lachsalvo’s door het kantoor klinken, zal de werksfeer en het werkplezier flink verbeteren!

Workshop 3: Vitalere werkplek

Vitaliteit op kantoor is een teamprestatie. Wanneer jij en je collega’s gezamenlijk aan jullie gezondheid werken, kunnen jullie elkaar ondersteunen en tips geven. Dat maakt het een stuk makkelijker om vitaal te leven. In deze workshop maken we inzichtelijk wat jullie nu al doen op het gebied van vitaliteit. Samen met je collega’s bedenk je vervolgens nieuwe plannen en verbeteringen om de vitaliteit te optimaliseren. Denk aan yoga introduceren op kantoor of wandelen tijdens de lunch. Na de workshop hebben jullie een concreet plan van aanpak dat jullie direct op kantoor kunnen toepassen.

Workshop 4: Ultieme werk-privé balans

Het is niet gezond om vaak over te werken en weinig tijd te hebben voor familie, vrienden of hobby’s. Een gezonde werk-privé balans is essentieel voor een vitaal leven. In de workshop analyseer jij je werk- en privésituatie. Ben jij momenteel in balans? Wat zou je willen verbeteren? Je leert hoe je jouw situatie kunt optimaliseren en krijgt duidelijke handvatten om dat ook te doen en vol te houden. Daardoor voel jij je gezonder en zal je merken dat je minder werkstress ervaart. Ook neemt vaak de werkprestatie toe: juist door wat te minderen, kan de productiviteit stijgen!

Ben je geïnteresseerd in een van bovenstaande workshops? Neem dan contact op met Job Education. Wil jij je eerst zelf verdiepen in de verschillende mogelijkheden? In de categorie Vitaliteit & Werkplezier vind je nog meer incompany workshops om de vitaliteit op kantoor een boost te geven.

Waarom een workshop van Job Education

Job Education is de nummer één aanbieder van zakelijke incompany workshops. Onze trainers komen bij je langs op kantoor met een interactieve workshop die op jouw leerwensen is afgestemd en aansluit op de werkpraktijk. Op die manier is de workshop relevant, praktisch en de ontwikkeling van je teamleden het grootst.

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

Yoga op het werk toepassen: 5 tips

Yoga op het werk toepassen: 5 tips

De cobrahouding, de maansikkelhouding, de neerwaartse hond en de sfinxhouding: het zijn termen die je waarschijnlijk nog niet zo vaak op de werkvloer hebt gehoord. Logisch, want het gaat om verschillende yogaposes en de meeste mensen beoefenen geen yoga. Al...

Mindfulness in organisaties: dit levert het op

Mindfulness in organisaties: dit levert het op

Samen sta je sterker. Dat geldt ook voor mindful werken. Wanneer een individueel teamlid goed uit de voeten kan met mindfulness, zet dat nog niet veel zoden aan de dijk. Natuurlijk levert het een paar voordelen op, maar wanneer je als team mindful werkt, dan...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.