Home | Zo investeer je in de persoonlijke ontwikkeling van personeel
zelfontwikkeling medewerkers faciliteren

Zo investeer je in de persoonlijke ontwikkeling van personeel

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Persoonlijke ontwikkeling is de ontwikkeling van bepaalde eigenschappen, vaardigheden of kwaliteiten van jezelf. Zelfontwikkeling klinkt misschien als een privékwestie, maar het tegenovergestelde is waar. Het is juist waardevol om ook op je werk aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Sterker nog: als manager of teamleider is het belangrijk om dit te ondersteunen.

Waarom? Die vraag is niet moeilijk te beantwoorden. Medewerkers die de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen, hebben meer energie en motivatie. Ze zijn meer betrokken, werken doorgaans prettiger en efficiënter samen en gaan met meer plezier aan de slag.

Genoeg redenen dus om als manager of teamleider de persoonlijke ontwikkeling van je personeel te stimuleren en te faciliteren. Maar hoe pak je dat aan? Hieronder geven we drie tips.

Drie tips voor de persoonlijke ontwikkeling van personeel

Tip 1: Zet persoonlijke ontwikkeling in de schijnwerpers

Bewustwording is een belangrijke eerste stap. Als manager of teamleider is het essentieel om de persoonlijke ontwikkeling van je personeel bespreekbaar te maken. Vraag ook aan je medewerkers wat zij nodig hebben om zichzelf naar een hoger niveau te tillen. Dan is het vervolgens makkelijker om dit te faciliteren. Maak daarnaast tijd en financiële ruimte vrij om met zelfontwikkeling aan de slag te gaan. Geef je teamleden bijvoorbeeld een opleidingsbudget en een (halve) dag per maand om aan hun persoonlijke groei te werken. Dit zorgt er niet alleen voor dat zij hun vaardigheden verbeteren, maar het oogst doorgaans ook veel lof.

Tip 2: Hoe meer feedback, hoe beter!

Persoonlijke ontwikkeling en het geven van feedback en complimenten zijn met elkaar verbonden. Laat je medewerkers regelmatig weten wat ze goed doen, maar geef ook aan wat er voor verbetering vatbaar is. De complimenten zorgen voor zelfvertrouwen en motivatie en dat draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van je personeel. De feedback geeft jouw teamleden de kans om bepaalde vaardigheden of kwaliteiten aan te pakken of verder te ontwikkelen. Wanneer je constructieve feedback geeft, zal je personeel dat zeer op prijs stellen. Je toont als manager immers interesse in hun groei en ontwikkeling, waardoor medewerkers zich gewaardeerd voelen.

Werken aan persoonlijke groei

Tip 3: Bied een cursus of workshop aan

Het aanbieden van een incompany training of workshop is misschien wel de beste methode voor het faciliteren van de persoonlijke ontwikkeling van je personeel. Tijdens zo’n training op kantoor zijn je medewerkers als team bezig met hun persoonlijke ontwikkeling. Dat zorgt voor een hechtere band tussen de teamleden, wat wederom de samenwerking en het werkplezier verbetert. Bovendien wordt het team begeleid door een specialist die exact weet hoe de persoonlijke ontwikkeling een grote kans van slagen heeft.

Wanneer je het lastig vindt om uit de vele workshops te kiezen, dan denken wij van Job Education graag met je mee. We bespreken de mogelijkheden zodat jij een geschikte workhop voor je medewerkers vindt. Om alvast wat inspiratie op te doen, noemen we hieronder drie interessante workshops voor zelfontwikkeling.

Drie workshops voor de persoonlijke ontwikkeling van personeel

Workshop 1: Succesvol veranderen

Om je persoonlijk te ontwikkelen is het vaak nodig om bepaalde patronen te doorbreken. Wanneer je bijvoorbeeld met meer aandacht en focus wilt werken, moet je wel rustmomenten pakken en je telefoon wegleggen. Toch lukt dat misschien niet. De workshop Succesvol veranderen helpt je om jouw gewenste veranderingen te realiseren. Je brengt in kaart welke gedragspatronen en gewoontes je wilt aanpakken. Vervolgens leer je diverse eenvoudige en effectieve strategieën om dat voor elkaar te krijgen. Je leert bovendien hoe je op moeilijke momenten toch volhoudt. Je verlaat de workshop met een plan van aanpak en je verheugt je erop direct de verandering in te zetten!

Workshop 2: Workshop kledingstijl en kleurkeuze

Kleding en persoonlijke ontwikkeling? Jazeker! Met je kleding en je kleurgebruik weerspiegel jij je identiteit en straal jij persoonlijkheid uit. Een goed ontwikkelde kledingstijl zorgt voor een goed beeld van jou als professional en daarmee kan je veel bereiken. Zo krijg je meer invloed en blijft jouw boodschap beter bij anderen hangen. Tijdens deze workshop gaan we met jouw stijl en kleurkeuze aan de slag en leer je alles over dit thema. Je krijgt handige tips en inzichten om de nieuwe kennis toe te passen in de praktijk. Jij komt geweldig voor de dag met kleuren die jouw imago versterken!

Workshop 3: Talenten ontdekken

Persoonlijke ontwikkeling kan gaan om het ontwikkelen van bestaande kwaliteiten of vaardigheden. Maar ieder mens heeft daarnaast vaak onontdekte talenten. Het is zonde om die niet te ontwikkelen! Wat zijn jouw verborgen talenten? Daar kom je in deze workshop achter. Je ontdekt op individueel en teamniveau welke kwaliteit je bezit. Uiteraard kom je er ook achter hoe je jouw talenten kunt ontwikkelen en vervolgens kan inzetten op de werkvloer. Dit draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling én je presteert beter als team!

Lijkt een van bovenstaande workshops jou interessant? Neem dan contact op met Job Education. Je kunt natuurlijk ook eerst ons volledige aanbod van workshop voor persoonlijke ontwikkeling bekijken. Dat vind je hier.

Waarom een workshop van Job Education

Job Education is de nummer één aanbieder van zakelijke incompany workshops. Met de trainer bespreek jij van tevoren wat de uitdagingen zijn, waar je aandacht aan wilt geven en wat de deelnemers graag willen leren. Daarna kan de trainer een workshop samenstellen die past bij de wensen van jou en je team.

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

10 tips om effectief te vergaderen

10 tips om effectief te vergaderen

Nederlanders vergaderen gemiddeld een paar uur per week, oftewel honderden uren per jaar. Hoewel we dus vaak aan de (online) vergadertafel zitten, gaat het niet altijd van een leien dakje. Collega’s letten bijvoorbeeld niet op, iedereen praat door elkaar of...

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Variatie en ontwikkeling zijn belangrijk op de werkvloer. Er zijn weinig medewerkers die blij worden van monotoon werk waar de kans om te leren klein is. Het organiseren van een workshop is een leuke methode om leven in de brouwerij te brengen én iets op te...

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

Wil jij de klantbeleving optimaliseren? Met een glimlach en een goed product ben je er nog niet. Het creëren van een prettige ervaring voor je klant vereist tijd en geduld. Maar daar krijg je een hoop voor terug. Tevreden klanten nemen immers jouw dienst of...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.