Home | Een workshop op locatie: wat is dat precies en hoe boek je er een?
Waar op letten bij workshop op locatie

Een workshop op locatie: wat is dat precies en hoe boek je er een?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Op de hei, in een blokhut, in een kasteel, op een eiland of in je eigen kantoor: het zijn allemaal leuke locaties voor een zakelijke workshop. Maar de leukste plek is natuurlijk een locatie van jouw keuze. Op die manier weet je zeker dat alles zo veel mogelijk aansluit op jouw wensen en jouw medewerkers zich volledig op het leren kunnen storten.

Het vinden van een locatie voor een workshop is echter niet altijd even makkelijk. Waar moet je allemaal op letten wanneer je een workshop op locatie boekt? Dat vertellen we je hieronder. Maar eerst gaan we kort in op het begrip workshop op locatie.

Workshop op locatie: wat is het precies?

Wanneer je een workshop op locatie boekt, dan komt de trainer naar jou en je medewerkers toe. Je hoeft dus niet verplicht naar een locatie 100 kilometer verderop of de hele middag in een muffig zaaltje op driehoog de workshop te volgen. De locatie mag jij volledig zelf bepalen.

Daarnaast kan jij ook beslissen wanneer de workshop op locatie plaatsvindt. Bij een externe workshop ligt de datum en tijd al vast. Wanneer je echter zelf een plek uitzoekt, betekent dit doorgaans dat jij de workshop voor jouw team of afdeling boekt en daarom ook zelf de dag en de duur vastlegt.

Staat jouw kantoor bijvoorbeeld in hartje Rotterdam? Dan is het misschien prettig om een workshop in de natuur te boeken. De frisse lucht en het gekwetter van de vogels kan soms voor nieuwe ideeën zorgen. Ook kan het leuk zijn om een workshop met een bedrijfsuitje te combineren. Dan reserveer je bijvoorbeeld een mooi hotel met een goed restaurant, waar ze eveneens ruimtes voor workshops aanbieden.

Natuurlijk is je eigen kantoor ook een uitstekende keuze voor een workshop op locatie. Omdat de trainer naar jouw locatie komt, ben je geen geld, energie en tijd kwijt aan reizen en het huren van een geschikte ruimte. Dat kan dus flink schelen in de kosten. Bovendien is het een voordeel dat je weet dat de juiste apparatuur aanwezig is.

Maar stel dat je wel een locatie buiten kantoor zoekt, waar moet je dan op letten?

Workshop op locatie: waar moet ik op letten?

We noemen vier punten die relevant zijn wanneer je een plek zoekt voor een workshop op locatie.

Punt 1: Wat is jouw budget?

Bedenk van tevoren welk budget beschikbaar is voor de locatie. Dat kan de zoektocht flink inperken en je komt niet voor verrassingen te staan. Wanneer er een ruim budget is, dan heb je de kans om een bijzondere locatie te huren, zoals een landhuis of een kasteelzaal. Zo’n originele locatie kan voor een creatieve sfeer zorgen. Heb je een kleiner budget? Ook dan is er genoeg te vinden. In de zomermaanden kun je zelfs besluiten om de workshop buiten te volgen. Ook zijn er workshopslocaties die voor een wederdienst gratis de ruimte verstrekken. Stel dat jouw organisatie op het gebied van online marketing werkt, dan kun je bijvoorbeeld aanbieden om gratis een marketingcampagne voor de locatie te regelen. Op die manier profiteren beide kanten!

Boek een workshop op locatie

Punt 2: Wat heb je nodig?

Misschien denk je dat je – naast een leuke ruimte – weinig nodig hebt. Toch is het verstandig om kort stil te staan bij de voorzieningen van de locatie. Let er bijvoorbeeld op of er voldoende tafels en stoelen zijn, dat er veel stopcontacten zijn om telefoons en laptops op te laden en natuurlijk is een stabiel wifi-netwerk essentieel. Denk ook aan een beamer en een scherm. Daarnaast is het fijn wanneer er een buitenruimte aanwezig is, zodat je medewerkers een luchtje kunnen scheppen.

Punt 3: Wat ga je eten en drinken?

Het volgen van een workshop draait natuurlijk om het opdoen of verbeteren van bepaalde competenties. Maar de innerlijke mens wil op zo’n dag ook graag verwend worden. Schenk daarom aandacht aan de catering. Biedt de locatie zelf een lunch aan? En hoe zit het met koffie, thee en koekjes? Ook wanneer je een workshop op kantoor boekt, is het goed om hierover na te denken. Vaak scheelt het een hoop stress wanneer je de catering uit handen geeft.

Punt 4: Komen mijn medewerkers veilig aan op de locatie?

Dit geldt niet voor een workshop op kantoor, maar wanneer je ergens anders iets boekt is het verstandig om Google Maps goed te raadplegen. Hoe lang is het rijden? Hoe zit het met parkeren? Is het ook mogelijk om de workshoplocatie met het openbaar vervoer te bereiken? Een heisessie in de middle of nowhere kan erg gezellig en nuttig zijn. Maar wanneer de helft van de medewerkers niet aankomt, is het een ander verhaal.

Wanneer je een locatie hebt bepaald, ben je toe aan de volgende stap: het boeken van een workshop op locatie. Hoe doe je dat? Dat vertellen we je graag!

Workshop op locatie: hoe boek ik die?

Er zijn verschillende aanbieders van workshops op locatie waar je online de workshop kunt bekijken en boeken. Een daarvan is Job Education. Wij zijn de #1 aanbieder van zakelijke incompany workshops. Onze trainers komen bij je langs op kantoor of een andere locatie naar keuze met een interactieve workshop die op jouw leerwensen is afgestemd. Wanneer je wilt, kunnen wij ook meedenken over een geschikte workshoplocatie.

Ben jij geïnteresseerd in een workshop op locatie? Bekijk dan ons aanbod of neem direct contact met ons op. Samen kijken we graag naar een leerzame workshop (en locatie) voor jouw team.

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Gun jij je medewerkers en jezelf minder werkstress en meer rust en positiviteit? Pas dan mindfulness op kantoor toe. Iedereen kan het, het kost weinig tijd en het levert een hoop op: meer werkplezier, energie en productiviteit op de werkvloer. Maar hoe...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.