Home | 4 tips hoe je als manager een groeimindset bij werknemers kan ontwikkelen
Als manager groei van medewerkers stimuleren

4 tips hoe je als manager een groeimindset bij werknemers kan ontwikkelen

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Als organisatie wil je groeien. Dat betekent dat jouw team moet bestaan uit bevlogen mensen, die oplossingsgericht en out of the box denken, fouten durven maken en vertrouwen hebben in hun kunnen. Met andere woorden: jouw medewerkers hebben een groeimindset. Dit is een denkstijl waarbij ze ervan uitgaan dat je levenslang kunt leren en je kwaliteiten en competenties kunt ontwikkelen en verbeteren.

Hieronder zetten we kort de voordelen van een groeimindset op een rij. Daarna komt de belangrijkste vraag aan bod: hoe kun je als manager of organisatie een groeimindset bij werknemers ontwikkelen? We geven vier tips én noemen een interessante workshop voor het stimuleren van een groeimindset.

Wat zijn de voordelen van een groeimindset?

Wanneer medewerkers geloven dat ze zich door te leren en ervaring op te doen kunnen ontwikkelen, levert dat veel op:

  • Werknemers zijn leergierig, omdat ze weten dat ze daar professioneel en persoonlijk beter van worden. Uitdagingen zien ze dan ook met vertrouwen tegemoet, omdat deze een kans voor ontwikkeling bieden.
  • Werknemers durven fouten te maken, omdat ze weten dat dit bijdraagt aan hun groei. Ook als een bepaald experiment niet de gewenste uitkomst heeft, kan er altijd van worden geleerd.
  • Medewerkers met een groeimindset willen zich ontwikkelen en staan dus open voor feedback, zijn reflectief en gebruiken de feedback om zichzelf naar een hoger niveau te tillen.
  • De persoonlijke en professionele groei die een groeimindset realiseert, zorgt voor meer zelfvertrouwen en motivatie. Dat maakt het werk niet alleen leuker, maar komt ook de productiviteit ten goede.

De groeimindset is op verschillende manieren te stimuleren en te activeren. We noemen vier tips.

Vier tips voor de ontwikkeling van de groeimindset

Tip 1: Geef je teamleden regelmatig complimenten

Complimenten zijn een belangrijke manier om de groeimindset van je werknemers te stimuleren. Houd er wel rekening mee dat het een oprecht en concreet compliment dient te zijn. Een vaag bedankje aan het einde van de dag levert weinig op. Geef in plaats daarvan een compliment over bijvoorbeeld het werkproces, de inspanning of de aanpak van de werknemer om iets voor elkaar te krijgen. Het eindresultaat is minder belangrijk, het gaat in dit geval om de ontwikkeling en groei van iemand en de aanmoediging om te blijven leren.

Tip 2: Stimuleer en faciliteer je medewerkers om te leren

Wanneer je medewerkers actief aan de slag gaan met hun ontwikkeling, merken ze dat ze vaardigheden verbeteren of dat ze nieuwe kennis opdoen. Dit draagt bij aan de groeimindset. Daarbij is het wel belangrijk dat jij je team faciliteert om met hun groei aan de slag te gaan. Geef ze bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid, maak een opleidingsbudget beschikbaar of organiseer interne trainingen waarbij medewerkers elkaar bepaalde vaardigheden bijbrengen. Ga ook de dialoog aan met je teamleden: wat zouden zij graag willen leren? Zulke gesprekken zijn meteen een waardevol reflectie- en leermoment.

Groeimindset van je personeel ontwikkelen

Tip 3: Laat fouten maken toe

Fouten maken is vaak een belangrijk onderdeel van groei. Het is niet erg wanneer er af en toe iets misgaat, dat hoort bij het leerproces. Sterker nog, wanneer een teamlid bang is voor het maken van een fout, verdwijnt doorgaans de creativiteit en inventiviteit. Door je werknemers aan te moedigen om te experimenteren en ze te laten weten dat het in orde is wanneer het niet altijd in een keer goed gaat, komen ze vaak tot bloei. Je zult merken dat er af en toe één minder geslaagde proef de revue passeert, maar vooral veel geslaagde! En niet onbelangrijk: er wordt hoe dan ook van geleerd.

Tip 4: Organiseer een inspirerende workshop

Het boeken van een workshop is een praktische manier om als manager of organisatie een groeimindset bij werknemers te ontwikkelen. Omdat het begrip groeimindset voor sommige medewerkers nieuw kan zijn, is een workshop ideaal om het concept te introduceren. Aan de trainer kunnen dan alle vragen worden gesteld en jij als manager bent er zeker van dat elk teamlid de nodige informatie krijgt. Bovendien is het leuk om als team deze positieve workshop te volgen. Je hebt niet alleen een leerzame, maar ook een gezellige middag waarin de teamspirit een boost krijgt.

Job Education biedt de workshop Activeer je groeimindset aan. Hieronder vertellen we je meer over de inhoud.

Workshop Activeer je groeimindset

Gedachten als ‘dat kan ik toch niet’ of ‘ik zal dat nooit leren’ kunnen erg beperkend zijn. Wanneer je gelooft dat je veel in je mars hebt en jij je levenslang kunt ontwikkelen, bereik je veel meer! Tijdens deze workshop wordt afgerekend met negatieve gedachten die mooie kansen en ervaringen in de weg staan. Met andere woorden: we gaan een groeimindset ontwikkelen. Jij leert het verschil tussen een vaste en een groeimindset en komt erachter hoe je jouw brein kunt sturen – en wat dat oplevert! Uiteraard ga je ook in de praktijk aan de slag. Je doet afwisselende oefeningen waarmee je een groeimindset ontwikkelt. Iedereen verlaat de workshop met een praktisch plan van aanpak zodat je meteen kan beginnen aan het verbreden van je horizon!

Willen jij en je team aan de slag met jullie mindset? Boek direct of neem contact met ons op om meer te weten te komen over deze interessante workshop!

Waarom een workshop van Job Education

Job Education is de nummer één aanbieder van zakelijke incompany workshops. Onze trainers komen langs op kantoor, zodat er geen reistijd verloren gaat. Met de trainer bespreek jij van tevoren wat de leerdoelen zijn, waar je aandacht aan wilt geven en wat de deelnemers allemaal al weten. Daarna stelt de trainer een interessante workshop samen die past bij de wensen van jou en je team.

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Variatie en ontwikkeling zijn belangrijk op de werkvloer. Er zijn weinig medewerkers die blij worden van monotoon werk waar de kans om te leren klein is. Het organiseren van een workshop is een leuke methode om leven in de brouwerij te brengen én iets op te...

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

Wil jij de klantbeleving optimaliseren? Met een glimlach en een goed product ben je er nog niet. Het creëren van een prettige ervaring voor je klant vereist tijd en geduld. Maar daar krijg je een hoop voor terug. Tevreden klanten nemen immers jouw dienst of...

Een te hoge werkdruk? Organiseer een mindfulness incompany

Een te hoge werkdruk? Organiseer een mindfulness incompany

De cijfers liegen er niet om: uit onderzoeken van het CBS en TNO blijken maar liefst 1,2 miljoen werknemers last te hebben van burn-outklachten. De te hoge werkdruk zorgde er zelfs voor dat een half miljoen medewerkers langdurig ziek waren. Een ramp voor de...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.