Home | Vijf redenen om een incompany workshop over voeding te organiseren
Workshop gezond eetpatroon

Vijf redenen om een incompany workshop over voeding te organiseren

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Een workshop over voeding op het werk? Is dat niet meer iets voor in de vrije tijd? Zeker niet! Voeding heeft namelijk veel invloed op het welbevinden en de werkprestaties van alle medewerkers. Daarom is het belangrijk om er aandacht aan te besteden. Bijkomend voordeel: je medewerkers profiteren ook buiten hun werk van de workshop.

Hieronder noemen we vijf redenen waarom jouw team baat heeft bij een workshop met het thema voeding. Daarna geven we een korte beschrijving van onze workshop Vitale voeding, zodat je meteen met je collega’s aan de slag kunt.

Vijf redenen om een workshop over voeding te volgen

Er zijn genoeg redenen waarom jij en je teamleden profijt hebben bij het volgen van een workshop met het thema voeding. We noemen er vijf:

Reden 1: Het is een nuttig duwtje in de rug

‘Na dit weekend ga ik écht stoppen met snoepen’, ‘ik heb deze week al zo ongezond gegeten, dan kan ik vandaag wel weer een burger halen’, ‘ik heb het zo druk op mijn werk, dat ik geen tijd heb om zelf gezond te koken’. Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. Goede eetvoornemens zijn makkelijk te maken, maar niet altijd eenvoudig uit te voeren. Door het volgen van een workshop over voeding krijg je niet alleen adviezen om lekker en gezond te eten, maar krijg je ook tips over hoe je jouw gezonde voedingspatroon kunt blijven volhouden.

Reden 2: Je doet het samen

Het voordeel van een workshop voeding volgen met je team, is dat je elkaar kunt motiveren. Bovendien kun je elkaar tips geven en recepten uitwisselen. Heb je even een moeilijk momentje? Dan kan je altijd steun vragen aan een collega die ook de workshop heeft gevolgd. Daarnaast is het als team mogelijk om meer veranderingen in de organisatie teweeg te brengen. Denk aan het beschikbaar maken van gezonde maaltijden in de kantine. Ook kun je bijvoorbeeld met elkaar afspreken dat niet elk succesje met taart wordt gevierd, maar met een gezonder alternatief. Samen is het nu eenmaal makkelijker om iets te laten staan dan wanneer je de enige bent die niet aan de slagroomtaart zit.

Reden 3: Je krijgt meer energie & werkplezier

Je hebt zelf vast wel eens gemerkt dat je na een maaltijd van de snackbar het liefst lui op de bank wilt liggen of soms snel weer honger krijgt. Van andere gerechten krijg je juist extra energie, voel je je tevreden en heb je geen knagend hongergevoel meer. Voeding heeft nu eenmaal een enorme invloed op jouw energieniveau en daarmee ook op jouw werkproductiviteit. Daarom is het verstandig om te werken aan een gezond eetpatroon. Door gezond (en lekker!) te eten, sta jij fris op, ga je fit en energiek naar je werk en haal je meer voldoening uit je werkzaamheden. Dat vergroot niet alleen jouw prestaties, maar zorgt er ook voor dat je werkgeluk toeneemt.

Invloed van voeding op je werkprestatie

Reden 4: Het zorgt voor een gezonde organisatie

Wanneer een organisatie zich inzet voor gezonde teamleden, zal dat de werksfeer en reputatie ten goede komen. Medewerkers waarderen het zeer wanneer er ook aandacht wordt besteed aan hun welbevinden. Dit zorgt niet alleen voor tevreden en loyale medewerkers, maar doorgaans ook voor minder ziekteverzuim. Een investering in de gezondheid van je team is daarom een must.

Reden 5: Gewin op het werk, thuis en op vakantie

Een workshop over voeding biedt niet alleen voordelen op de werkvloer, maar in alle aspecten van het leven. Ook thuis en op vakantie heb je er immers baat bij om te weten van welke voedingswaren je energie krijgt, welke producten voor verzadiging zorgen, op welke tijden het verstandig is een maaltijd te nuttigen en welke tussendoortjes gezond zijn. Ook de andere gezinsleden kunnen van jouw kennis profiteren. In het begin zal het even wennen zijn, maar op den duur zal je merken dat je zonder na te denken een gezond eetpatroon volgt – thuis en op het werk.

Als manager of teamleider doe jij je medewerkers, je organisatie én jezelf dus een groot plezier door een workshop voeding te boeken. Overtuigd? Dan bieden wij van Job Education jou graag de workshop Vitale voeding aan.

Boek een workshop Vitale voeding bij Job Education

Tijdens de workshop Vitale voeding bekijken we eerst jouw huidige eetpatroon. Ben je al een beetje wegwijs in de wereld van gezonde voeding of is het allemaal nieuw voor je? En wat is de invloed van voeding op jouw werkprestatie? Daarna komt onder andere aan bod welke voedingswaren gezond zijn en welke je beter kunt laten staan. Uiteraard kijken we ook welke voeding bij jouw past. In verschillende opdrachten en spellen ga jij vervolgens zelf ervaren hoe je gezonder aan de slag kunt met eten. Jij en je collega’s verlaten de training met een concreet plan van aanpak, waardoor je de opgedane kennis direct in de praktijk kunt brengen.

Waarom een workshop van Job Education?

Job Education is de #1 aanbieder van zakelijke incompany workshops. Onze trainers komen bij je langs op kantoor met een interactieve workshop die op jouw leerwensen is afgestemd. Op die manier is de workshop relevant, praktisch en de ontwikkeling van je teamleden het grootst. Wordt er binnen jouw organisatie bijvoorbeeld ook s’ nachts gewerkt? Dan kan de workshop ingaan op gezonde voeding om ook in de nachtelijke uren actief te zijn, zonder steeds naar een snack te grijpen.

Ben jij geïnteresseerd in een workshop over voeding? Of wil je een van onze andere workshops boeken? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we graag naar een leerzame workshop voor jouw team.

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Gun jij je medewerkers en jezelf minder werkstress en meer rust en positiviteit? Pas dan mindfulness op kantoor toe. Iedereen kan het, het kost weinig tijd en het levert een hoop op: meer werkplezier, energie en productiviteit op de werkvloer. Maar hoe...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.