Home | 5 voordelen van een workshop volgen op jullie eigen locatie

5 voordelen van een workshop volgen op jullie eigen locatie

Tags: Incompany workshops | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Een workshop op jullie eigen locatie volgen. Dat is wel zo praktisch. Maar het heeft, naast het praktische aspect, nog meer voordelen. We nemen je in dit artikel mee in het geven van een workshop, en welke voordelen je geniet als je de workshop op de eigen locatie organiseert.

Wanneer kies je voor het inzetten van een workshop

Een workshop kan je inzetten voor verschillende doeleinden. Wat jij ermee wilt bereiken bepaalt voor een groot deel hoe de workshop wordt ingericht. De doeloriëntatie voor het organiseren van een workshop is breed. Van het ontwikkelen van professionele competenties tot het stimuleren van teamgevoel. En van het vergroten van de vitaliteit tot het tackelen van concrete uitdagingen binnen de organisatie.

En dit is nog steeds maar een fractie van alle vraagstukken die er te onderscheiden zijn. Misschien heb je zelf nog wel meer voorbeelden van waarom jij juist kiest voor een workshop.

Wat kun je van een workshop verwachten

Tijdens een workshop gaan deelnemers actief aan de slag. Zij gaan dus actief aan de slag. Wij spreken vaak van de 30/70-regel. Daarmee bedoelen we dat 30% van de workshop uit theorie bestaat en 70% bestaat uit verschillende praktijkelementen.

Die praktijkelementen worden afwisselend plenair, individueel of in groepen uitgevoerd. Op die manier ontstaan razendsnel inzichten en skills met betrekking tot het behandelde onderwerp. En dat is waar het om gaat. Medewerkers die na de workshop direct aan de slag kunnen met de nieuwe kennis en kunde.

Welke voordelen levert een workshop op eigen locatie je op

Het organiseren van een workshop is dus goed voor medewerkers. En als je dat doet op je eigen locatie heb je nog wat extra voordelen.

Voordeel 1: Geen reistijd, reiskosten en kosten externe locatie

Dit voordeel spreekt eigenlijk voor zich. Als je een workshop op je eigen locatie faciliteert, scheelt dat voor veel mensen aanzienlijk in de reistijd. Meestal wordt er toch een locatie ‘ergens in het midden van het land’ gezocht, terwijl veel medewerkers op een kleine afstand van kantoor wonen.

Naast de reistijd heb je dan natuurlijk ook geen extra kosten voor het reizen. En geen extra kosten voor de externe locatie. De tarieven voor externe locaties liggen vaak redelijk hoog. En die komen dan nog boven de kosten voor de workshop. Je bespaart dus op reiskosten én op locatie kosten. Reken uit je winst.

Voordeel 2: Je hoeft niet op zoek naar een externe locatie (tijdrovend)

Organiseren jullie een workshop? Dan ga je vaak toch op zoek naar een speciale, inspirerende plek. En je zal altijd zien: de eerste drie locaties die je benaderd zitten helemaal volgeboekt op de datum dat jij de workshop wil plannen. De volgende heeft wel een ruimte, maar die is eigenlijk net te klein. Vervolgens ben je zo een dag verder en heb je nog geen fatsoenlijke locatie kunnen vinden.

En heb je dan eindelijk een mooie locatie met een goed verzorgd arrangement gevonden? Dan betaal je gelijk weer de hoofdprijs. De conclusie: het zoeken van een externe locatie is tijdrovend en niet per se noodzakelijk om een goede workshop te organiseren. De kwaliteit van de workshop hoeft namelijk niet afhankelijk te zijn van de locatie.

Voordeel 3: Leren in je eigen vertrouwde omgeving

Om tijdens de workshop direct een fijne sfeer te creëren kan je de workshop in een vertrouwde omgeving organiseren. En welke omgeving is nou meer vertrouwd dan het eigen kantoor? Een open, vertrouwde sfeer is belangrijk voor de toewijding en het leerproces van deelnemers.

Hoe fijn is het als zij niet eerst hoeven te wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe indrukken. Met een workshop op de eigen locatie kan de workshop direct goed van start.

Voordeel 4: Tussen alle dagelijkse werkzaamheden in te plannen

Soms organiseren organisaties een workshop verspreid over meerdere dagen. Zodat het beter in de al bestaande agenda past. Dat is lastig op externe locaties, omdat er naar toe moet worden gereisd.

Plan je een workshop op jullie eigen locatie, dan is deze flexibiliteit vaak makkelijker te realiseren. Je bent niet afhankelijk van beschikbaarheid en plant de sessies simpelweg in wanneer het jullie het beste uitkomt.

Voordeel 5: Een terugkomsessie, of een verdiepende workshop is zo gepland

Besluit je aan het eind van de workshop dat er een terugkomsessie nodig is? Dan plan je die gemakkelijk en snel. Een terugkomsessie van een ochtend of een paar uur kun je vaak makkelijker op een eigen locatie plannen dan op een externe locatie.

Een gestolen uurtje aan het begin van de dag. Of een ochtend waarop je prima een aantal mensen op de werkvloer kan missen. Je kunt gemakkelijk zelf bepalen wanneer en met wie je de aansluitende sessie plant. Doordat de workshops op de eigen locatie plaatsvinden hoef je, bij wijze van spreken, alleen de trainer nog maar uit te nodigen.

Welkom bij Job Education: de nummer #1 aanbieder van zakelijke workshops

Bij Job Education vind je meer dan 50 verschillende incompany workshops. Iedere medewerker zou zich moeten en mogen ontwikkelen. Een workshop is een uitstekend middel om op een laagdrempelige manier te zorgen dat werknemers betere prestaties boeken, meer plezier hebben in hun werk en de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever heeft hier profijt van.

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons aanbod? Scroll eens door al onze workshops. 

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Gun jij je medewerkers en jezelf minder werkstress en meer rust en positiviteit? Pas dan mindfulness op kantoor toe. Iedereen kan het, het kost weinig tijd en het levert een hoop op: meer werkplezier, energie en productiviteit op de werkvloer. Maar hoe...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.