WORKSHOP EFFECTIEVE COMMUNICATIE BINNEN TEAMS

Je bent hier: Home » Zakelijke Workshops » Workshop Effectieve communicatie binnen teams

OP NAAR OPTIMALE TEAMCOMMUNICATIE

Iedereen weet dat er verschillen zijn tussen collega’s. Verschillen in communicatiestijl, assertiviteit, en persoonlijkheid. Deze verschillen veroorzaken soms ruis en miscommunicatie, die weer tot onderlinge frustratie kunnen leiden. Zeker met de werkdruk waar veel organisaties mee te maken hebben schiet goede communicatie er regelmatig bij in. Zonde, want teams kunnen alleen optimaal presteren als zij effectief met elkaar communiceren. Het is dus belangrijk inzicht te hebben in elkaars persoonlijkheidstype. Zo kan de potentie van iedere collega echt optimaal benut worden.

Op naar optimale communicatie!
Gelukkig is er een methode om die persoonlijkheidstypes in kaart te brengen. Zo kan je zelfs achterhalen dat iedere collega meerdere persoonlijkheidselementen in zich heeft zitten. Die combinatie van elementen maken samen jouw unieke stijl. Door die stijlen van elkaar te kennen kunnen teams vele malen efficiënter communiceren. Zo dringen we de ruis, miscommunicatie en misverstanden terug en boosten we de moraal en output van het team.

Wil jij ook optimaal communiceren met je team? Als miscommunicatie regelmatig voorkomt kan deze workshop jullie ongetwijfeld weer op het juiste spoor brengen. Onder het kopje ‘inhoud’ vertellen we wat we precies gaan doen.  

De onderstaande onderwerpen geven een indicatie van de mogelijkheden. Job Education biedt deze workshop op maat aan, gebaseerd op de groepsgrootte, tijdsduur en wensen van de klant. De definitieve invulling wordt van tevoren gecommuniceerd.

Zelfreflectie

Door op jezelf en elkaar te reflecteren maken we inzichtelijk wat de huidige stand van zaken is. Op basis van die inzichten kunnen er gemakkelijk persoonlijke leerdoelen opgesteld worden.

Wat is (het belang van) process communication model?

Merk je wel eens dat er ruis op de lijn zit tussen jou en je collega’s? Die ruis werkt misverstanden, miscommunicatie of zelfs frustratie en conflicten in de hand. En dat is precies wat je niet wil. Je wil optimale communicatie zodat jij en je team perfect kunnen samenwerken. Het Process Communication Model kan daarbij helpen.

Persoonlijkheidstypes bepalen en herkennen

Wat voor persoonlijkheidstype ben jij? Wat voor kwaliteiten horen daarbij? En wat betekent dat voor jou als teamgenoot waarmee moet worden samen gewerkt. Inzicht in deze vragen gaat je helpen om beter te begrijpen waarom je op een bepaalde manier interacteert met collega’s.

Communicatiebehoeftes, voorkeuren en stijlen

Ieder persoonlijkheidstype heeft zijn eigen behoeftes, voorkeuren en stijlen. Zo wil iemand met veel promoter-energie bijvoorbeeld anders communiceren dan iemand met veel nadenker-energie. Hoe kan je die verschillende karakteristieken effectief inzetten om zo optimale samenwerking te realiseren?

Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten na afloop de ruimte verlaten met een optimaal leerrendement. In deze workshop gaan we daarom concreet werken aan de volgende doelen:

Je hebt inzichtelijk hoe de huidige communicatie binnen het team is, wat jouw rol daarin is en wat de consequenties van de huidige manier van communiceren zijn;

Je hebt basiskennis van Process Communication Model en wat de waarde daarvan is;

Je leert over je eigen persoonlijkheidshuis, voorkeuren en behoeftes op het gebied van effectieve communicatie;

Jij en je teamgenoten kunnen effectiever communiceren waardoor ruis, miscommunicatie en frustratie wordt geminimaliseerd.

Zijn er andere specifieke uitdagingen binnen de organisatie? In overleg kunnen de doelstellingen en resultaten van de workshop worden toegespitst op jullie situatie.

Alles draait om een optimaal leerrendement. We stimuleren je daarom om ook na de workshop actief met de stof bezig te gaan. Dat doen we op de volgende manieren:

Digitale toetsing

Na de workshop krijg je gratis toegang tot onze digitale toetsing applicatie. Door na afloop de digitale toets te doen kan je bekijken welke kennis je hebt opgedaan en waar je nog kan verdiepen.

Team- en/of individuele challenge

Tijdens de workshop krijg je de ruimte om voor jezelf een challenge te bepalen. Na de workshop kan je actief bezig gaan om het door jezelf gestelde doel te bereiken. Bij workshops waar teambuilding en –ontwikkeling centraal staat kan deze challenge ook als team worden bepaald en nageleefd.

Zo veel mensen, zo veel wensen. Onze workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag. Vul het offerteformulier in en we sturen vrijblijvend een offerte op maat.

[table “” not found /]

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Heb je interesse in deze workshop? We brengen graag een vrijblijvende offerte aan je uit.

Vul rechts in het scherm het offerteformulier in

Mail ons op welkom@jobeducation.nl

Bel ons op 030 - 227 2404

Wil je worden terug gebeld?
Vul dan het onderstaande call-me-back formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Ontvang geheel vrijblijvend een offerte. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

De Job Education methode

Alleen het hoogste leerrendement is goed genoeg. Daarom: de Job Education methode.

Telefonisch adviesgesprek

Met een telefonisch adviesgesprek zorgen we dat onze workshops naadloos aansluiten op de behoefte.

Pre-workshop hand outs

Met onze pre-workshop hand outs kunnen deelnemers zich optimaal voorbereiden op de workshop.

Professionele trainers

Job Education werkt uitsluitend met professionele trainers. Zij kunnen de groep perfect begeleiden.

Interactieve workshops

Reflectie, rollenspellen en praktijkoefeningen verhogen de betrokkenheid en ontwikkeling van de deelnemers.

Uitstekend trainingsmateriaal

Job Education verzorgt uitstekend trainingsmateriaal waar de deelnemers mee aan de slag kunnen.

Persoonlijke leerdoelen

In workshops van Job Education is aandacht voor persoonlijke leerdoelen. Zo garanderen we een optimaal leerrendement op individueel niveau.

Optionele videotraining

Met optionele videotraining kunnen rollenspellen en oefeningen opgenomen, nagestuurd en geëvalueerd worden. Een krachtige tool voor optimale ontwikkeling.

Digitale toetsing

Job Education bied digitale toetsing na het volgen van een workshop. Zo wordt de nieuwe kennis en kunde verankert binnen de organisatie.

OFFERTE OF ADVIES?
color
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.jobeducation.nl//
#00bf79
style1
paged
Loading posts...
/home/workfuel/public_html/jobeducation.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Jouw e-mailadres
off
off