Home | Zakelijk speeddaten: wat is het en waarom is het zo waardevol?
De voordelen van een zakelijke speeddate

Zakelijk speeddaten: wat is het en waarom is het zo waardevol?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Misschien doet de titel je even fronsen. Speeddaten met je collega’s, is dat niet een beetje raar? Helemaal niet! Daten hoeft niet altijd te draaien om het vinden van de liefde. Het is ook een uitstekende methode om elkaar op een ludieke manier beter te leren kennen – op professioneel en persoonlijk vlak.

Maar wat is zakelijk speeddaten precies? En waarom is het zo waardevol dat jij je collega’s meer over elkaar te weten komen? Dat vertellen we je hieronder. Ook introduceren we een leuke workshop over professioneel speeddaten, zodat je team direct kan beginnen met het smeden van een goede band.

Wat is zakelijk speeddaten?

Misschien denk je bij een speeddate aan een kroeg, een rij tafels en stoelen en al dan niet zenuwachtige mensen die bij elke gong een tafeltje doorschuiven. Dit klassieke beeld mag je even vergeten.

Zakelijk speeddaten kan gewoon op kantoor en je hoeft niet van tafel naar tafel te springen. Het doel is ook niet om de liefde voor je collega te ontdekken, maar om de bekende ‘klik’ te vinden.

Dat kan op verschillende manieren. Je hoeft elkaar niet per se vragen te stellen, maar je kunt ook meer over elkaar te weten komen via spellen, opdrachten en uitdagingen. Jij en je collega’s vertellen bijvoorbeeld bij een bepaald object een verhaal. Vaak komen dan bijzondere of grappige momenten uit iemands leven naar voren.

Speeddaten met collega’s is dus laagdrempelig, gezellig en leerzaam, waarbij er geen sprake is van klotsende oksels of zwetende handen. Door de spellen en gesprekken leren jij en je collega’s elkaar beter kennen en dat levert veel voordelen op.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke speeddate?

Een persoonlijke en professionele klik tussen collega’s is positief voor de teamleden en de organisatie als geheel. We noemen vier voordelen:

Voordeel 1: De samenwerking verbetert

Wanneer jij en je collega’s elkaar beter kennen, zal de samenwerking leuker, soepeler en vruchtbaarder zijn. Jullie bieden elkaar sneller een helpende hand, gunnen elkaar meer, voelen meer verbinding, durven eerlijke feedback te geven en kennen elkaars sterke en minder sterke kanten. Daardoor is het makkelijker om taken te verdelen en het meeste uit jullie samenwerking te halen. En niet onbelangrijk: het is doorgaans een stuk gezelliger om samen te werken met iemand die je een beetje kent.

Professioneel daten om collega's te leren kennen

Voordeel 2: Er heerst een betere werksfeer

Sowieso zorgt de goede onderlinge verstandhouding en de soepele omgang met elkaar voor een prettige werksfeer. Jij en je collega’s maken sneller een praatje en nemen de tijd voor elkaar en dat zorgt voor de broodnodige ontspanning tijdens de werkuren. Daarnaast zal er door de ‘klik’ tussen collega’s ook minder worden geroddeld, aangezien je frustraties sneller uitspreekt. Bovendien voelt het niet goed om achter iemands rug om te praten wanneer je wederzijds respect hebt opgebouwd. Het verdwijnen van geroddel maakt de werkvibe niet alleen aangenaam, maar ook veilig.

Voordeel 3: De prestaties en werkresultaten krijgen een boost

In een veilige en energieke werkomgeving durven werknemers initiatief te nemen en te experimenten. Ook de motivatie en betrokkenheid zijn over het algemeen groot. Tel daar de goede samenwerking bij op en alle ingrediënten zijn aanwezig om geweldige prestaties te leveren: individueel en als team. Het vieren van de goede resultaten komt wederom de werksfeer en onderlinge band ten goede. En zo is het cirkeltje rond!

Voordeel 4: Je gaat met meer plezier naar je werk

Een optimale samenwerking, een veilige en motiverende werksfeer en goede prestaties: wie wordt daar nou niet blij van? Het zorgt ervoor dat je elke dag met nieuwe energie naar je werk gaat en zin hebt om weer met je collega’s aan de slag te gaan. Dit is enorm belangrijk, want je brengt heel wat uren door op je werk en het zou zonde zijn wanneer je de minuten aftelt tot je weer naar huis mag.

Wil jij ook genieten van bovenstaande voordelen? Meld je dan aan voor de ‘anders dan anders’ workshop om te speeddaten met je collega’s.

De workshop Speeddate: klik met collega’s

Hoe goed ken jij je collega’s? Waar dromen ze van, wat zijn hun talenten en welke gekke gewoontes houden ze erop na? Tijdens deze workshop ga jij je in je collega’s verdiepen en andersom. We gaan eerst in op het belang van de klik tussen teamleden en gaan daarna praktisch aan de slag. Je doet verschillende spellen en opdrachten om elkaars ambities, bijzonderheden en dromen te ontdekken. In eerste instantie ligt de focus op het persoonlijk leren kennen van elkaar. Wanneer er genoeg tijd is, komt ook de zakelijke kant aan bod en leer je elkaars kantoor-DNA doorgronden. Na de workshop zullen jij en je collega’s merken dat het teamgevoel is versterkt en de waardering voor en inzicht in elkaar is gegroeid. Een geslaagde zakelijke date dus!

Willen jij en je collega’s deze workshop graag volgen? Dan ben je bij Job Education aan het juiste adres.

Waarom een workshop van Job Education

Job Education is de nummer 1 aanbieder van zakelijke incompany workshops. Onze trainers komen bij je langs op kantoor met een interactieve workshop die op jouw leerwensen is afgestemd. Op die manier is de workshop relevant, praktisch en de ontwikkeling van je teamleden het grootst.

Ben jij geïnteresseerd in een workshop om je collega’s beter en anders te leren kennen? Of ben je benieuwd welke workshops er nog meer zijn om de onderlinge band te versterken? Bekijk dan ons volledige aanbod of neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

Mindfulness in organisaties: dit levert het op

Mindfulness in organisaties: dit levert het op

Samen sta je sterker. Dat geldt ook voor mindful werken. Wanneer een individueel teamlid goed uit de voeten kan met mindfulness, zet dat nog niet veel zoden aan de dijk. Natuurlijk levert het een paar voordelen op, maar wanneer je als team mindful werkt, dan...

Ontspannen werken doe je zo: 7 tips

Ontspannen werken doe je zo: 7 tips

Lange dagen maken, pauzes overslaan en elkaar aftroeven met overwerk: niet doen! Op termijn zorgt dat voor stress en mogelijk zelfs een burn-out. Bovendien is de werksfeer niet al te best wanneer iedereen het uiterste van zichzelf vraagt en geen tijd neemt...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.