WORKSHOP ZELFSTURENDE TEAMS

Je bent hier: Home » Workshops » Workshop Zelfsturende teams

KICKSTART JULLIE ZELFSTURENDE TEAM

Zelfsturende teams is een hot topic in het bedrijfsleven. De term betekent dat een team onder andere zelf bepaalt wat de doelstellingen zijn, hoe daar naar toe gewerkt wordt en welke rol ieder teamlid heeft in dat proces. Vaak is er binnen het team geen leidinggevende. Iedereen draagt verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen resultaat. Zelfsturende teams kunnen, zolang ze goed functioneren, zorgen voor een boost in de productiviteit en de individuele verantwoordelijkheid.

Maar voor meer traditionele organisaties kunnen zelfsturende teams best spannend zijn. Immers; je gaat als organisatie een deel van de controle uit handen geven. Daarnaast kunnen er dingen misgaan. Het is dus belangrijk dat iedereen de spelregels kent en zich daaraan houdt. Als dat het geval is kan de werkgever genieten van zelfsturende teams, met werknemers die gemotiveerd, betrokken en productief zijn.

Is een zelfsturend team iets voor jullie? We kunnen het iedereen aanraden. In deze workshop leren we precies hoe je dit het beste kan aanpakken zodat het team de valkuilen omzeilt en optimaal kan presteren. Benieuwd? Lees dan snel verder.

De onderstaande onderwerpen geven een indicatie van de mogelijkheden. Job Education biedt deze workshop op maat aan, gebaseerd op de groepsgrootte, tijdsduur en wensen van de klant. De definitieve invulling wordt van tevoren gecommuniceerd.

Wat is (het belang van) zelfsturende teams?

Zelfsturende teams zijn een relatief nieuw fenomeen binnen het bedrijfsleven. Maar wat is het precies? En belangrijker: wat win je er mee?

Cases

Praktijkvoorbeelden geven je een goed inzicht over het onderwerp. Verschillende organisaties hebben al mooie resultaten geboekt met zelfsturende teams. Benieuwd?

Spelregels zelfsturende teams

Je kan niet zo maar bepalen dat een team vanaf morgen zelfsturend is. Er komen bepaalde spelregels bij kijken. Waar moet een zelfsturend team zich aan houden en waar moeten zij aan voldoen?

Mindset

De mindset van teamleden zal moeten veranderen, omdat de manier van werken ook veranderd. Hoe werkt zo’n verandering en hoe breng je hem teweeg?

Teamrollen

Jij en je collega’s vervullen allemaal een rol binnen het team. En het is belangrijk dat jullie dat serieus en consequent doen. De rollen hebben namelijk een grote impact op het succes dat jouw zelfsturende team zal behalen.

Do’s & Dont’s

Wat moet je absoluut wel en absoluut niet doen? We delen de belangrijkste do’s en dont’s met je. Zodat jullie in de voorbereiding en uitvoering de meest gemaakte fouten niet begaan.

Plan van toepassing

Jullie willen de nieuwe inzichten graag toepassen op het zelfsturende team. Het is belangrijk om daarbij planmatig en gestructureerd te werk te gaan. Een plan van toepassing gaat jullie daarbij helpen.

Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten na afloop de ruimte verlaten met een optimaal leerrendement. In deze workshop gaan we daarom concreet werken aan de volgende doelen:

Je bent bekend met zelfsturende teams en wat je met een zelfsturend team kan bereiken;

Je kent de spelregels en voorwaarden voor een zelfsturend team;

Je hebt geleerd over de mindset en rolverdeling die teamleden van een zelfsturend team moeten hebben;

Je maakt een concreet plan van toepassing om een zelfsturend team op te zetten.

Zijn er andere specifieke uitdagingen binnen de organisatie? In overleg kunnen de doelstellingen en resultaten van de workshop worden toegespitst op jullie situatie.

Alles draait om een optimaal leerrendement. We stimuleren je daarom om ook na de workshop actief met de stof bezig te gaan. Dat doen we op de volgende manieren:

Digitale toetsing

Na de workshop krijg je gratis toegang tot onze digitale toetsing applicatie. Door na afloop de digitale toets te doen kan je bekijken welke kennis je hebt opgedaan en waar je nog kan verdiepen.

Team- en/of individuele challenge

Tijdens de workshop krijg je de ruimte om voor jezelf een challenge te bepalen. Na de workshop kan je actief bezig gaan om het door jezelf gestelde doel te bereiken. Bij workshops waar teambuilding en –ontwikkeling centraal staat kan deze challenge ook als team worden bepaald en nageleefd.

Zo veel mensen, zo veel wensen. Onze workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag. Vul het offerteformulier in en we sturen vrijblijvend een offerte op maat.

DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€845,00Maximaal 16
4 uur€1.195,00Maximaal 16
7 uur€1.945,00Maximaal 16

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Heb je interesse in deze workshop? We brengen graag een vrijblijvende offerte aan je uit.

Vul rechts in het scherm het offerteformulier in

Mail ons op welkom@jobeducation.nl

Bel ons op 030 - 227 2404

Wil je worden terug gebeld?
Vul dan het onderstaande call-me-back formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deze klanten kozen ook voor Job Education

Offerte aanvragen

De Job Education methode

Alleen het hoogste leerrendement is goed genoeg. Daarom: de Job Education methode.

Telefonisch adviesgesprek

Met een telefonisch adviesgesprek zorgen we dat onze workshops naadloos aansluiten op de behoefte.

Pre-workshop hand outs

Met onze pre-workshop hand outs kunnen deelnemers zich optimaal voorbereiden op de workshop.

Professionele trainers

Job Education werkt uitsluitend met professionele trainers. Zij kunnen de groep perfect begeleiden.

Interactieve workshops

Reflectie, rollenspellen en praktijkoefeningen verhogen de betrokkenheid en ontwikkeling van de deelnemers.

Uitstekend trainingsmateriaal

Job Education verzorgt uitstekend trainingsmateriaal waar de deelnemers mee aan de slag kunnen.

Persoonlijke leerdoelen

In workshops van Job Education is aandacht voor persoonlijke leerdoelen. Zo garanderen we een optimaal leerrendement op individueel niveau.

Optionele videotraining

Met optionele videotraining kunnen rollenspellen en oefeningen opgenomen, nagestuurd en geëvalueerd worden. Een krachtige tool voor optimale ontwikkeling.

Digitale toetsing

Job Education bied digitale toetsing na het volgen van een workshop. Zo wordt de nieuwe kennis en kunde verankert binnen de organisatie.

color
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.jobeducation.nl//
#00bf79
style1
paged
Loading posts...
/home/workfuel/public_html/jobeducation.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Jouw e-mailadres
off
off