WORKSHOP COMMERCIEEL RELATIEMANAGEMENT

Je bent hier: Home » Workshops » Workshop Commercieel relatiemanagement

HAAL HET MAXIMALE UIT JE RELATIES

De meeste werknemers in Nederland krijgen vroeg of laat te maken met externe partijen. Eigenlijk kan het bedrijfsleven niet zonder. Klanten, partners, leveranciers. Ze zijn allemaal belangrijk voor een organisatie. Zo bouw je door de jaren heen een groot aantal connecties op. Ga voor jezelf maar eens na hoeveel je er hebt. Waarschijnlijk meer dan je in eerste instantie denkt! Deze relaties zijn belangrijk voor het succes van een bedrijf en jezelf. Het is dan ook belangrijk dat je goed met hen omgaat.

Waarom dat zo belangrijk is? Door goed relatiemanagement gunnen klanten jou hun business. Partners willen met je samenwerken en leveranciers lopen net iets harder voor je. Allemaal facetten die het resultaat van een organisatie bepalen. Maar wat is nou goed relatiemanagement? Hoe behandel je relaties, hoe communiceer je met ze en wat moet je absoluut voorkomen? Hoe kom je over in gesprekken? En is dat hoe je over wílt komen? Kortom: hoe onderhoud je een stevige band met externe partijen. Dat is wat je gaat leren in deze workshop.

Wil jij ook werken aan jouw relatiemanagement? Lees dan snel verder. Onder het volgende tabblad vind je de inhoud van de workshop.

De onderstaande onderwerpen geven een indicatie van de mogelijkheden. Job Education biedt deze workshop op maat aan, gebaseerd op de groepsgrootte, tijdsduur en wensen van de klant. De definitieve invulling wordt van tevoren gecommuniceerd.

Zelfreflectie

Door op jezelf en elkaar te reflecteren maken we inzichtelijk wat de huidige stand van zaken is. Op basis van die inzichten kunnen er gemakkelijk persoonlijke leerdoelen opgesteld worden.

Wat is (het belang van) commercieel relatiemanagement?

Op de werkvloer heb je relaties. Dat kan zijn met zowel interne als externe stakeholders. Het is belangrijk om die relaties goed te houden. Daar gaan zowel jij als je werkgever van profiteren.

Relatie analyse

Wat zijn zakelijke relaties eigenlijk? Nagenoeg iedereen hecht waarde aan zakelijke relaties, maar wel in een andere vorm. Wat denk je dat jouw relaties van jou verwachten? Welke frequentie van contact, welke tone of voice en welke rolverdeling? Een analyse van jouw relaties is een goed vertrekpunt voor de workshop. Je wil de plank immers niet mis slaan.

Hoe kom jij over

Hoe je overkomt heeft een grote invloed op jouw relatiemanagement. Kom je schuchter en onzeker over of juist krachtig en zelfverzekerd? Door dit te achterhalen leer je waar je je nog in kan verbeteren. Samen met je collega’s ga je hier achter komen.

Communicatie congruentie

Strookt jouw communicatie met je lichaamstaal? Weet je hoe je non-verbale en verbale signalen op elkaar af kan stemmen? En ben je al bekend met spiegelen? Door bewust te zijn van je gehele communicatie kan je relaties verbeteren.

Optionele videotraining

Oefeningen en rollenspellen worden opgenomen. Op basis van dit materiaal kunnen deelnemers naderhand zelf aan de slag met hun kwaliteiten en ontwikkelpunten. Lees hier alles over videotraining.

Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten na afloop de ruimte verlaten met een optimaal leerrendement. In deze workshop gaan we daarom concreet werken aan de volgende doelen:

Je bent bekend met commercieel relatiemanagement en de waarde daarvan;

Je leert hoe je momenteel je relaties beheerd, wat voor signalen je daarbij verzend en hoe die door anderen worden geïnterpreteerd;

Je analyseert jouw relaties, de voorkeuren en behoeftes die ze hebben en de rol die jij daarin speelt;

Je leert over verbale en non-verbale signalen, spiegelen en andere communicatietechnieken die je kan toepassen.

Zijn er andere specifieke uitdagingen binnen de organisatie? In overleg kunnen de doelstellingen en resultaten van de workshop worden toegespitst op jullie situatie.

Alles draait om een optimaal leerrendement. We stimuleren je daarom om ook na de workshop actief met de stof bezig te gaan. Dat doen we op de volgende manieren:

Digitale toetsing

Na de workshop krijg je gratis toegang tot onze digitale toetsing applicatie. Door na afloop de digitale toets te doen kan je bekijken welke kennis je hebt opgedaan en waar je nog kan verdiepen.

Team- en/of individuele challenge

Tijdens de workshop krijg je de ruimte om voor jezelf een challenge te bepalen. Na de workshop kan je actief bezig gaan om het door jezelf gestelde doel te bereiken. Bij workshops waar teambuilding en –ontwikkeling centraal staat kan deze challenge ook als team worden bepaald en nageleefd.

Optionele video coaching

Behoefte aan 1 op 1 coaching? Job Education bied voor deze workshop ook optionele videotraining en -coaching aan. Dat bied je de kans om samen met een specialist nog eens te reflecteren op jouw trainingsmateriaal.

Meer weten? Hier vind je alles over onze videotraining.

Zo veel mensen, zo veel wensen. Onze workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag. Vul het offerteformulier in en we sturen vrijblijvend een offerte op maat.

DuurInvesteringTrainingsacteur *Videotraining *Groepsgrootte
1 uur€645,00XXMaximaal 16
2 uur€845,00XXMaximaal 16
4 uur€1.195,00OptioneelOptioneelMaximaal 12
7 uur€1.945,00OptioneelOptioneelMaximaal 12

* De inzet van videotraining en/of een trainingsacteur brengt extra kosten met zich mee.
Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Heb je interesse in deze workshop? We brengen graag een vrijblijvende offerte aan je uit.

Vul rechts in het scherm het offerteformulier in

Mail ons op welkom@jobeducation.nl

Bel ons op 030 - 227 2404

Wil je worden terug gebeld?
Vul dan het onderstaande call-me-back formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deze klanten kozen ook voor Job Education

Offerte aanvragen

De Job Education methode

Alleen het hoogste leerrendement is goed genoeg. Daarom: de Job Education methode.

Telefonisch adviesgesprek

Met een telefonisch adviesgesprek zorgen we dat onze workshops naadloos aansluiten op de behoefte.

Pre-workshop hand outs

Met onze pre-workshop hand outs kunnen deelnemers zich optimaal voorbereiden op de workshop.

Professionele trainers

Job Education werkt uitsluitend met professionele trainers. Zij kunnen de groep perfect begeleiden.

Interactieve workshops

Reflectie, rollenspellen en praktijkoefeningen verhogen de betrokkenheid en ontwikkeling van de deelnemers.

Uitstekend trainingsmateriaal

Job Education verzorgt uitstekend trainingsmateriaal waar de deelnemers mee aan de slag kunnen.

Persoonlijke leerdoelen

In workshops van Job Education is aandacht voor persoonlijke leerdoelen. Zo garanderen we een optimaal leerrendement op individueel niveau.

Optionele videotraining

Met optionele videotraining kunnen rollenspellen en oefeningen opgenomen, nagestuurd en geëvalueerd worden. Een krachtige tool voor optimale ontwikkeling.

Digitale toetsing

Job Education bied digitale toetsing na het volgen van een workshop. Zo wordt de nieuwe kennis en kunde verankert binnen de organisatie.

color
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.jobeducation.nl//
#00bf79
style1
paged
Loading posts...
/home/workfuel/public_html/jobeducation.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Jouw e-mailadres
off
off