Home | Een workshop over werk-privébalans voor je medewerkers: 5 voordelen
Werk-privébalans verbeteren

Een workshop over werk-privébalans voor je medewerkers: 5 voordelen

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Is overwerken eerder regel dan uitzondering? Appen collega’s regelmatig buiten kantoortijden over een klant of een nieuw product? Hebben veel medewerkers aan het einde van het jaar nog meerdere vakantiedagen over? Dan is de werk-privébalans mogelijk uit evenwicht. Daardoor neemt op de lange termijn het ziekteverzuim toe en het werkplezier juist af. Het is dus belangrijk om het niet zo ver te laten komen!

Als manager of teamleider kun jij je medewerkers helpen om een gezond evenwicht tussen werk en privé te creëren en te bewaken. Een laagdrempelige en effectieve manier is het aanbieden van een workshop over werk-privébalans. Maar wat levert zo’n workshop precies op? Dat vertellen we je hieronder.

Waarom zou je een workshop werk-privébalans boeken?

Een workshop over werk-privébalans zorgt ervoor dat jouw medewerkers een gezond evenwicht gaan ervaren tussen hun privéleven en hun werkleven. Ze leren niet alleen hoe ze de balans tot stand brengen, maar ook hoe ze deze kunnen behouden. Dat levert veel voordelen op. We noemen er vijf:

Voordeel 1: Minder stress en ziekteverzuim

Week in week uit lange dagen maken, een (te) hoge werkdruk en weinig tijd voor ontspanning zorgt voor werkstress. Daarnaast kunnen problemen in de privésfeer eraan bijdragen dat iemand zich te veel op het werk stort en de balans uit het oog verliest. Als er niet wordt ingegrepen, ligt een burn-out op de loer. Wanneer jouw werknemers via een workshop de eigen werk-privébalans in kaart brengen, komen ze erachter waar het wringt, wat ze willen veranderen en hoe ze dat kunnen doen. Het resultaat? Ze zullen minder werkstress ervaren. De stressvermindering zorgt vervolgens voor minder ziekteverzuim onder je werknemers. Kortom, de workshop draagt bij aan een gezond team!

Voordeel 2: Blije en tevreden medewerkers

Een gezond evenwicht tussen werk en privé kan er voor iedereen anders uitzien. De ene collega wil het liefst elke dag om vijf uur naar huis om in alle rust met de kinderen te eten. Een andere collega wil juist vier dagen wat langer doorwerken, zodat hij de vijfde dag de middag vrij heeft om te sporten. Door via een workshop die gewenste balans te ontdekken en te verbeteren, zal je als teamleider al snel merken dat jouw team uit blije en tevreden medewerkers bestaat. En wat is er nu beter voor de werksfeer dan medewerkers die met plezier naar hun werk gaan?

Voordeel 3: Creatieve en productieve medewerkers

Wanneer je werknemers via een workshop over werk-privébalans een prettig evenwicht hebben gevonden, is de kans groot dat hun creativiteit toeneemt. Dit komt omdat ze minder druk en meer rust ervaren, waardoor creatieve ideeën kunnen rijpen. Bovendien zal door een goed evenwicht tussen werk en privé de werkproductiviteit- en effectiviteit stijgen. Je werknemers hebben immers op hun werk de volle aandacht voor hun werkzaamheden en kunnen geconcentreerd, gemotiveerd en met een helder hoofd aan de slag. Tegelijkertijd hebben ze genoeg tijd om thuis te ontspannen en zich weer op te laden: dat is noodzakelijk om goed te kunnen presteren.

Evenwicht werkleven en privéleven

Voordeel 4: Loyale werknemers

Door het aanbieden van een workshop over een gezonde werk-privébalans, geef jij een duidelijk signaal af. Je laat je werknemers weten dat je hun welbevinden en gezondheid belangrijk vindt en daarin wil investeren. Veel van je collega’s zullen dit waarderen. Het kan zelfs een van de redenen zijn om niet naar een andere baan te zoeken. Andersom werkt het ook: wanneer jij te veel van je team verlangt en nooit rekening houdt met de privésituatie, zal de loyaliteit van je medewerkers ver te zoeken zijn. De kans bestaat dat ze ergens anders gaan solliciteren waar wel aandacht wordt besteed aan een gezond evenwicht tussen werk en privé.

Voordeel 5: Nieuw talenten

Als jij je als werkgever inzet voor een gezonde werk-privébalans van je medewerkers, zal dit de reputatie van je organisatie goeddoen. Via feestjes, beurzen, hogescholen en reviews horen potentiële nieuwe medewerkers de positieve verhalen.  Aangezien veel werknemers een controle over hun werk-privébalans belangrijk vinden, kan dit talenten naar jouw bedrijf trekken. Zeker millennials hechten daar waarde aan, blijkt uit onderzoek van Randstad.

Wil jij je team en jezelf laten profiteren van een workshop over werk-privébalans? Wij van Job Education bieden een leerzame workshop aan.

De workshop Ultieme werk-privébalans

Tijdens deze workshop maak je met de trainer je werk- en privésituatie inzichtelijk. Hoe loopt het momenteel? Ben je in balans of loopt het niet zoals je wilt? Wat stoort je en wat zou je willen veranderen? Belangrijke thema’s als stress, burn-out, werkdruk en het sociale leven komen aan bod. Deze onderwerpen hebben allemaal invloed op jouw evenwicht en hangen met elkaar samen. Je leert onder andere verschillende oefeningen waarmee je jouw werk-privébalans kunt verbeteren. Ook maak je een plan van aanpak, zodat je meteen kunt beginnen met het doorvoeren van de gewenste veranderingen.

Overtuigd? Dan helpt Job Education je graag verder.

Waarom een workshop van Job Education

Job Education is de #1 aanbieder van zakelijke incompany workshops. Onze trainers komen bij je langs op kantoor met een interactieve workshop die op jouw leerwensen is afgestemd. Op die manier is de workshop relevant, praktisch en de ontwikkeling van je teamleden het grootst.

Ben jij geïnteresseerd in een workshop over werk-privébalans? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we graag naar een geschikte workshop voor jou en je medewerkers.

 

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

Creëer een assertief team met een assertiviteit workshop

Creëer een assertief team met een assertiviteit workshop

Gebrek aan assertiviteit is in de meeste organisaties helaas geen uitzonderling. Sommige collega’s nemen bijvoorbeeld voortdurend werkzaamheden van anderen op hun schouders, terwijl hun eigen werkdruk al torenhoog is. Of bepaalde teamleden houden tijdens...

Het belang van persoonlijke ontwikkeling op het werk

Het belang van persoonlijke ontwikkeling op het werk

Werken aan persoonlijke ontwikkeling op het werk is populair. Uit een onderzoek van Intermediair en Springtest (2021) blijkt dat tijdens de coronapandemie de behoefte van mensen om zich persoonlijk te ontwikkelen is gegroeid. Medewerkers willen graag...

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Gun jij je medewerkers en jezelf minder werkstress en meer rust en positiviteit? Pas dan mindfulness op kantoor toe. Iedereen kan het, het kost weinig tijd en het levert een hoop op: meer werkplezier, energie en productiviteit op de werkvloer. Maar hoe...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.