Home | Speeddaten met collega’s: dit levert het jullie op

Speeddaten met collega’s: dit levert het jullie op

Tags: Teambuilding en -ontwikkeling | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Het klinkt misschien een beetje spannend. Speeddaten met je collega’s. Waarom zou je dat doen? Stel je voor: je zit met je collega aan een tafeltje. Een wekker tussen jullie in. En nu een semi-ongemakkelijk gesprek om te kijken of jullie ergens raakvlakken hebben. En bij het rinkelen van de wekker snel doordraaien. Da’s toch helemaal niet leuk?

Nee, dat klinkt inderdaad niet leuk. Daarom maken wij van onze speeddate workshop liever een ongelooflijk leuke, energieke sessie.

Hoe ziet een speeddate workshop er dan wel uit?

Goed presenterende teams en organisaties hebben vaak iets gemeen. De medewerkers kennen elkaar zowel op professioneel vlak als op persoonlijk gebied. Ze hebben de moeite genomen om zich in elkaar te verdiepen en ervaren daardoor meer onderlinge verbinding.

En dat is precies waar we mee aan de slag gaan in de workshop Speeddate: connect met collega’s. Elkaar écht leren kennen. Speeddaten, maar dan in een nieuw jasje. Met spellen, oefeningen en uitdagingen. Geen ongemakkelijke één op één gesprekjes. Wel toffe gesprekken, mooie opdrachten en een hoop energie.

Waarom zou je speeddate met je collega’s?

Een speeddate met collega’s kan helpen om bepaalde situaties of standaarden te doorbreken. Een paar voorbeelden van situaties waarin deze workshop jouw team verder kan helpen:

Een gebrek aan verbinding binnen het team

Met de ene collega heb je meer dan met de ander. Met sommigen heb je meer contact en deel je meer persoonlijke zaken. De thuissituatie, het weekend en je emoties en gedachten. Deze mensen durf je waarschijnlijk ook eerder feedback te geven of juist een compliment uit te delen.

Maar sommige teams kennen die verbinding amper. Mensen vinden het lastig om een band op te bouwen en de connectie te zoeken. Ze spreken elkaar af en toe in vergaderingen en stemmen dan de werkzaamheden op elkaar af. Voor de rest is het los zand. Voor teams die dit herkennen is een speeddate een goede manier om het teamgevoel te katalyseren.

Verhoudingen binnen het team

Ook kunnen verhoudingen binnen het team scheefgegroeid zijn. Omdat er sprake is van verschillen in functie, senioriteit of dominantie.

De communicatie binnen het team verloopt niet soepel, collega’s durven elkaar niet aan te spreken en elkaar niet op te zoeken. Dit heeft een directe invloed op de prestaties van het team en van het individu. En daarnaast schaadt het de vitaliteit en het werkplezier.

Ook voor teams waarin dit soort verhoudingen scheef zijn gegroeid is een speeddate interessant. De samenwerking wordt

Er zijn veel wisselingen binnen het team geweest

Sommige teams kennen een hoog verloop. Door organische redenen of misschien wel een reorganisatie. Je ziet dan dat teamleden nog niet de tijd hebben gehad om elkaar beter te leren kennen en dat misschien wel spannend vinden.

Mensen vragen daarom maar liever niets aan een ander, want ze kennen elkaar amper. Dat resulteert in een daling van de productiviteit. Zonde. Ook voor dit soort teams is de speeddate geknipt. Mensen leren elkaar in hoog tempo beter kennen en nemen samen deel aan een energieke, leuke teambuildingsessie. Het team zal meteen groeien.

Wat bereik je met de workshop speeddaten met collega’s

Zoals we al vertelden: de theorie achter het speeddaten met collega’s is dat teams beter presteren als ze elkaar op een persoonlijker level leren kennen. En de voordelen liegen er niet om. Je mag onder andere progressie verwachten op de volgende gebieden:

Meer verbinding

Door de spellen en uitdagingen leer je elkaar goed kennen. Je zult moeten samenwerken en zaken over je persoonlijkheid delen. Zo ontstaat er al snel meer verbinding. Met als resultaat dat je coulanter, vriendelijker en respectvoller met elkaar omgaat.

Je ontdekt samen nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe dingen door samen te ervaren en te ontdekken. Je moet elkaar vertrouwen en dat zorgt voor meer connectie. Zowel je onderlinge verbinding met collega’s als het algehele teamgevoel groeit daardoor.

Meer openheid

Naast verbondenheid dragen de opdrachten ook bij aan openheid. Alles wat je gaat ervaren draagt bij aan het verlagen van drempels. Dankzij de luchtige spellen, spannende en hilarische momenten wordt de communicatie tussen jou en je collega’s makkelijker en opener.

Oude patronen worden doorbroken waardoor er meer ruimte komt om hulp te vragen en fouten toe te geven. Je communiceert eenvoudiger met elkaar waardoor de samenwerking makkelijker gaat.

Betere prestaties

Je voelt je verbonden met elkaar en communiceert open. Dat zijn op zichzelf natuurlijk al mooie resultaten. Maar het resulteert ook in een optimale samenwerking en daarmee betere werkprestaties.

Succes bereik je samen. Hechte teams presteren beter en zijn eerder en vaker bereid om elkaar te helpen. De activiteiten die je uitvoert tijdens de workshop dragen dus bij aan een team dat kan presteren op de toppen van haar kunnen.

Meer werkgeluk

Het teamgevoel, de openheid en de betere prestaties hebben een directe impact op jouw werkgeluk. Daardoor ga je iedere dag met een glimlach naar kantoor.

En plezier op je werk is essentieel. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je productiever wordt. Maar het vergroot ook de vitaliteit, verbetert de motivatie en als kers op de taart: je wordt er creatiever van. Plezier is een onmisbare factor voor succes!

Dus.. durven jij en je collega’s de uitdaging aan?

Speeddaten met je collega’s heeft zo veel positieve resultaten! Iedereen wil toch werken in een team dat goed presteert, verbonden is en werkgeluk stimuleert?

De workshop Speeddate: connect met collega’s is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Het zal spannend zijn om uit je comfort zone te treden. Maar we dagen je uit om te durven! Want achteraf zal je blij zijn dat jij en je collega’s dit hebben gedaan.

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

10 tips om effectief te vergaderen

10 tips om effectief te vergaderen

Nederlanders vergaderen gemiddeld een paar uur per week, oftewel honderden uren per jaar. Hoewel we dus vaak aan de (online) vergadertafel zitten, gaat het niet altijd van een leien dakje. Collega’s letten bijvoorbeeld niet op, iedereen praat door elkaar of...

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Variatie en ontwikkeling zijn belangrijk op de werkvloer. Er zijn weinig medewerkers die blij worden van monotoon werk waar de kans om te leren klein is. Het organiseren van een workshop is een leuke methode om leven in de brouwerij te brengen én iets op te...

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

Wil jij de klantbeleving optimaliseren? Met een glimlach en een goed product ben je er nog niet. Het creëren van een prettige ervaring voor je klant vereist tijd en geduld. Maar daar krijg je een hoop voor terug. Tevreden klanten nemen immers jouw dienst of...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.