No elevators: pak de trap op werk

No elevators: pak de trap op werk

Dat beweging goed voor de mens is weet iedereen. Het is positief voor je fysieke, mentale en cognitieve gezondheid. Maar genoeg bewegen blijkt voor velen lastig. Zeker tijdens je drukke baan schiet het er nogal eens bij in. Heb jij een trap op kantoor? Dan hebben we goed nieuws: traplopen is een supergezonde work out. Dus no more elevators!
Bovengemiddeld gezonde beweging
Onderzoek toont aan dat hoe minder je het stil zitten onderbreekt, hoe slechter dat is voor de gezondheid. Een voorbeeld: om de twee uur een trap lopen is gezonder, dan achter uur lang stil zitten en dan tien trappen lopen. Even tussendoor trap op en trap af, dus. Maar wat  maakt deze specifieke beweging nou zo gezond? Het feit dat je tegen de zwaartekracht moet opboksen. Om die reden ligt deze inspanning boven het peil dat behaald moet worden om de gezondheid te verbeteren. Het is om die reden ook vele malen inspannender dan wandelen.
Traplopen en gezondheid: de cijfers
– Bij traplopen gebruik je 50 procent van de maximale kracht in je knieën en 85% van de maximale kracht in je enkels.
– Britse onderzoekers lieten een groep jonge vrouwen zeven weken lang, 5 dagen per week, een trap van 199 treden beklimmen. De laatste twee weken deden ze dat zesmaal per dag. Het resultaat: hun cholestrol-waarden daalden dusdanig, dat het risico op hart- en vaatkwalen met liefst een derde verminderde.
– Met 15 minuten traplopen per dag (trap op) verbrand je evenveel calorieën als met 30 minuten joggen.
– 2 minuten traplopen per dag heeft al een bewezen effect op de gezondheid. Het verbrand calorieën, verlaagt je cholestrol en bloedglucose. 2 minuten per dag is voor iedereen haalbaar!
– Met de trap op lopen verbrand je vijf keer zo veel calorieën als met de lift naar boven gaan. Ongeveer 10 Kcal per minuut. Per uur zijn dat dus 600 calorieën! Dat is anderhalf keer zoveel calorieën als je met een uur boksen verbrand.
Werkgevers, stimuleer traplopen.
Overtuigd geraakt van het belang van traplopen? Goed om te horen! De afgelopen jaren is er intensief onderzoek gedaan naar hoe werkgevers hun werknemers kunnen stimuleren om vaker de trap te nemen. Lees hier hoe: 10 tips om als werkgever traplopen te stimuleren.
Sinds 2015 organiseert de ISCA jaarlijks de No Elevators Day. Een dag waarop men wereldwijd aangemoedigd wordt de trap te pakken. In kantoorpanden, appartementencomplexen, thuis of in parkeergarages. Dit jaar vond de dag plaats op 26 april.
Naamloos-2
Job Education is de #1 aanbieder van zakelijke workshops. Met onze zakelijke workshops zorgen wij voor een optimale ontwikkeling van werknemers.
Post by Job Education

Job Education is de #1 aanbieder van zakelijke workshops. Met onze zakelijke workshops zorgen wij voor een optimale ontwikkeling van werknemers.

0
0
color
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.jobeducation.nl//
#00bf79
style1
paged
Loading posts...
/home/workfuel/public_html/jobeducation.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Je e-mailadres
off
off