Chat with us, powered by LiveChat
Home | 7 vragen aan onze trainer Sylvie

7 vragen aan onze trainer Sylvie

Tags: | ⏱ Leestijd: 3 minuten

Bij Job Education werken we met een geweldig team. Stuk voor stuk ervaren, inspirerende trainers. Zij zijn experts binnen hun vakgebied en daarnaast ook nog eens hele leuke mensen. 😉

We stellen ons team graag aan jullie voor. Dat doen we aan de hand van 7 vragen. Deze keer stellen we die aan onze trainer Sylvie.

Sylvie is sinds 2019 trainer bij Job Education. Ze verzorgt met veel passie de workshops 7 eigenschappen voor een vitaler leven, Genoeg bewegen zonder sportschool en Speeddate: connect met collega’s.

Kan je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben gepassioneerd over alles wat ik doe en ik heb veel uiteenlopende interesses.

Sinds 2015 ben ik een creatieve zelfstandig ondernemer: ik coach, geef training en ontwikkel of faciliteer workshops. Bij mijn laatste werkgever heb ik 10 jaar gewerkt, in diverse rollen binnen opleiding & ontwikkeling; ook heb ik daar mijn mooie man ontmoet. In 2011 ben ik gecertificeerd als international leadership facilitator.

Als ik niet aan het werk ben, vind je me vaak in de keuken, achter een goed boek of ergens op een strand.

Wat kenmerkt jou als mens en neem je dat ook mee in je rol als trainer?

Enthousiast, energiek en out-of-the-box, als trainer heb ik daar veel aan. Mijn eigenschappen zet ik in om anderen te activeren, te inspireren en te motiveren om hun blik te verruimen. Vaak gebruik ik de favoriete quote van Pippi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Dit omdat ik geloof dat iedereen veel meer kan dan waar ze zich bewust van zijn. Ik geloof dat je altijd en overal iets kan leren, met name van andere mensen. Ik leer dus zelf ook een heleboel wanneer ik een workshop mag faciliteren.

Wat doe je allemaal als je niet aan het werk bent?

De familie van mijn man woont in Zuid-Italië. Ieder jaar in de zomer bezoeken we de familie in Salento, vaak nog een keertje rond kerst of Pasen, of zij komen naar ons – dat is dit jaar natuurlijk even anders.

Sinds enkele jaren is mijn zoon het huis uit, gelukkig vindt hij het nog steeds leuk om tijd met me door te brengen, hij komt vooral graag lekker (en veel!) bij ons eten. Onze poes Mia denkt dat ze een hond is want regelmatig maken we samen buiten een ommetje door het mooie Vreeswijk.

Waar ben je trots op in je carrière en/of in je persoonlijke leven?

Het meest trots ben ik op de reis die ik gemaakt heb van 19-jarig alleenstaand moeder(tje) naar de gelukkige vrouw die ik nu ben en de mooie man die mijn zoon wordt. Leren aan ‘de universiteit van het leven’ heeft mij meer opgeleverd dan mijn andere diploma’s.

Als je morgen zou kunnen opstaan met een nieuwe vaardigheid, welke zou het dan zijn en waarom?

Het is misschien wat afgezaagd want ik heb dit antwoord al eerder van een collega voorbij zien komen maar ik zou ook zo graag kunnen zingen. Het lijkt mij de ultieme manier om uiting aan je gevoelens te kunnen geven. Helaas voor mij: de meeste mensen zijn niet zo enthousiast als ik een rondje meezing.

Wat is de belangrijkste les die je ooit geleerd hebt? En van wie heb je die geleerd?

Van mijn moeder heb ik al vroeg geleerd dat slachtoffertje spelen niet helpt, als kind vond ik het nooit zo leuk als ze dit zei en nu weet ik dat ze helemaal gelijk had. Ze bedoelde hiermee dat je beter iets kon doen dat je wél helpt dan ergens lang over zitten jammeren of klagen.

Een andere bijzondere les leerde ik in 2018 van Marshall Goldsmith tijdens een workshop future thinking leadership, zijn les: wat je hier gebracht heeft, brengt je niet daar waar je wil zijn. Als je niet bent waar je doel is moet je volgens Marshall dingen doen die je niet eerder gedaan hebt, een prachtige zin die dagelijks door mijn hoofd wandelt.

Hoe ervaar je het werken met Job Education?

Ook al werk ik pas kort met Job Education en is het een hele gekke periode, ik vind het prettig werken. Ik ervaar veel vrijheid en flexibiliteit, maximale ruimte om ideeën naar voren te brengen en ik voel me omringd door mensen die net zo enthousiast zijn als ik over training on the job en een leven lang leren!

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

10 tips om effectief te vergaderen

10 tips om effectief te vergaderen

Nederlanders vergaderen gemiddeld een paar uur per week, oftewel honderden uren per jaar. Hoewel we dus vaak aan de (online) vergadertafel zitten, gaat het niet altijd van een leien dakje. Collega’s letten bijvoorbeeld niet op, iedereen praat door elkaar of...

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Als organisatie een workshop ontwikkelen? Let dan hierop

Variatie en ontwikkeling zijn belangrijk op de werkvloer. Er zijn weinig medewerkers die blij worden van monotoon werk waar de kans om te leren klein is. Het organiseren van een workshop is een leuke methode om leven in de brouwerij te brengen én iets op te...

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

6 manieren om de klantbeleving te optimaliseren

Wil jij de klantbeleving optimaliseren? Met een glimlach en een goed product ben je er nog niet. Het creëren van een prettige ervaring voor je klant vereist tijd en geduld. Maar daar krijg je een hoop voor terug. Tevreden klanten nemen immers jouw dienst of...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.