Home | 6 redenen om als organisatie incompany workshops te boeken

6 redenen om als organisatie incompany workshops te boeken

Tags: Incompany workshops | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Het organiseren van workshops kan op veel verschillende manieren. Als je het intern wilt houden kun je zelf een workshop ontwikkelen en geven of een interne trainer aan het werk zetten. Zoek je het extern? Dan kun je werknemers laten aansluiten bij een externe workshop of een incompany sessie laten organiseren door een trainingsbureau zoals Job Education.

Wij hebben ervoor gekozen om alle workshops die we te bieden hebben, incompany te organiseren. Een incompany sessie betekent dat de workshop bij jullie in de organisatie plaatsvindt. Daarnaast wordt het programma afgestemd op jullie wensen en behoeftes. Nu noemen we al direct twee voordelen, maar er zijn er nog meer. In dit artikel delen we 6 redenen om als organisatie incompany workshops te boeken.

Waarom boek je een incompany workshop?

Boek je een incompany workshop? Dan weet je dat je een sessie krijgt die specifiek voor jullie situatie is. Het programma is dus opgesteld zodat de deelnemers er zo veel mogelijk leerrendement uit kunnen halen. Dat is belangrijk omdat iedere organisatie anders is en verschillende behoeftes heeft/ Een incompany sluit hier naadloos bij aan!

We lichten de grootste voordelen toe:

De grootste voordelen van incompany workshops

Voordeel 1: Kostenefficiënt

Omdat de workshop bij jullie op locatie wordt gegeven, bespaar je op reiskosten en de kosten van een externe locatie. Dat is wel zo voordelig. En natuurlijk kan je het ook op je eigen locatie zo gek maken als je zelf wilt. Je kan altijd een lunch, snack of borrel aan de workshop vastplakken. Die invulling kun je bij een incompany juist zelf eraan geven.

De opzet van een incompany workshop is ook efficiënt. Stuur je medewerkers allemaal naar verschillende workshops van externe partijen? Dan loopt de investering al snel hoog op. Met een incompany workshop train je meerdere medewerkers tegelijk voor een vaste prijs. Bij ons kost een workshop van 4 uur zo’n €1.095,-. Er kunnen in de meeste gevallen +/- 15 deelnemers aan meedoen. Dat betekent een investering van €73,- per deelnemer. Veel kostenefficiënter ga je het niet vinden.

Voordeel 2: Tijdsefficiënt

Geen gestress in de ochtend om op tijd in het midden van het land te moeten komen. Of via allerlei omweggetjes naar de training in dat boerderijtje ergens achteraf. De wekker van de deelnemers gaat gewoon op de normale tijd, omdat de training gewoon plaatsvindt op het eigen kantoor. Geen verloren reistijd dus!

Voordeel 3: Op maat

Bij een incompany sessie kan de inhoud worden afgestemd op de situatie van de klant. Elke organisatie is anders: de cultuur, de mensen en de werkzaamheden verschillen altijd. Het is daarom belangrijk dat het programma van de workshop wordt afgestemd op jullie realiteit.

Dat betekent dat er tijdens de workshop specifieke casuïstiek en vraagstukken kunnen worden meegenomen, zodat deelnemers optimaal betrokken en geprikkeld raken.

Hoe zorgen we ervoor dat de workshop aansluit bij jouw wensen?
Om een workshop perfect aan te laten sluiten bij de klant volgen we een aantal stappen. Voorafgaand aan de workshop hebben we telefonisch contact om kennis te maken. We willen zo veel mogelijk over de organisatie en behoeften weten. Daarom sturen we ook nog een digitale vragenlijst toe. De inhoud wordt afgestemd, wij maken het programma op en een week van tevoren wordt het definitieve programma teruggekoppeld.

Als de workshop aansluit bij de sfeer en cultuur van de organisatie is er pas echt maatwerk geleverd! Daar gaan we voor.

Voordeel 4: Eigen regie

Je hebt zelf de regie in handen over jouw incompany workshop. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer, hoe en hoelang de sessie gaat duren. Samen kunnen we bepalen wat voor jouw organisatie de meest optimale groepsgrootte is om het beste leereffect te realiseren.

Misschien blijkt na één sessie dat jullie toch meer verdieping willen. Of er komen tijdens de workshops onderwerpen naar boven waar jullie ook mee aan de slag willen. Geen probleem! Incompany workshops plan je met gemak in. De volledige regie over de ontwikkeling van medewerkers.

Voordeel 5: Veilige omgeving

Een belangrijk criterium voor het behalen van leerrendement is een veilig gevoel. Dat betekent dat deelnemers zich comfortabel moeten voelen tijdens de sessie, zodat er geen mentale drempels ontstaan om 100% vrijuit deel te kunnen nemen.

Op de eigen locatie en met eigen collega’s voelen deelnemers zich vrijwel altijd thuis, waardoor ze comfortabel zijn in de training. Er is direct openheid waardoor deelnemers vanaf de eerste minuut toegewijd met de workshop bezig kunnen zijn.

Voordeel 6: Team- en organisatiegevoel

Samen met het hele team een incompany workshop volgen draagt bij aan het team- en organisatiegevoel. Door met een groep te werken aan een gezamenlijke uitdaging ontstaat verbinding en cohesie. Je hebt naast het leren van nieuwe kennis en kunde dus vrijwel altijd een bijkomend effect: de groep verbind met elkaar en er worden onderlinge relaties gelegd.

Daarnaast dragen incompany workshops bij aan het organisatiegevoel. Door eigen casussen te gebruiken en de workshop toe te spitsen op het bedrijf raken deelnemers meer betrokken bij de organisatie. Ze waarderen dat ze worden gefaciliteerd in hun ontwikkeling en vinden het vaak prikkelend om mee te mogen denken over zaken binnen de organisatie. En of dat nu gaat over interne communicatie, klantenservice of bedrijfsprocessen: het draagt altijd bij aan het vergroten van de verbondenheid met de organisatie.

We helpen je graag met een passende incompany workshop

Zijn er bepaalde dingen waar jullie in de organisatie tegenaan lopen? Misschien ken jij je collega’s niet goed genoeg waardoor de samenwerking stroef loopt. Of kom je erachter er op jouw afdeling veel tijd wordt geïnvesteerd in taken in overbodige taken. Misschien zie je wel dat de onderlinge verhoudingen tussen collega’s uit balans zijn waardoor gezamenlijke doelen niet worden behaald. Het zijn allemaal redenen om eens een workshop te overwegen.

Hebben jullie dergelijke uitdagingen? Neem dan gerust eens contact met ons op. We adviseren je graag wat voor jullie situatie de beste oplossing is.

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over workshops, opleiden en werk.

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Mindfulness op kantoor toepassen: vijf tips

Gun jij je medewerkers en jezelf minder werkstress en meer rust en positiviteit? Pas dan mindfulness op kantoor toe. Iedereen kan het, het kost weinig tijd en het levert een hoop op: meer werkplezier, energie en productiviteit op de werkvloer. Maar hoe...

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We mochten onze workshops al bij meer dan 150 klanten organiseren! 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Job Education helpt ons vaak met workshops die we onze leden aanbieden. Daarbij is het prettig dat ze fijn communiceren, een breed aanbod hebben en eerlijk geprijsd zijn. 

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Job Education verzorgt al ruim 2 jaar workshops voor ons hele bedrijf. Ze hebben een divers aanbod en de communicatie is snel en duidelijk. Zowel voor als na de workshop.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze organiatie een workshop Effectief complimenteren gedaan. Onze collega’s waren erg tevreden over de workshop en de trainer. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij boeken regelmatig bij Job Education. Ze bewijzen zich altijd weer als een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, goed contact en ze denken altijd met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Op de events die we voor klanten organiseren zetten we Job Education regelmatig in. Zij verzorgen dan een workshop en wij de catering. Onze klanten zijn altijd erg enthousiast!

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Job Education beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een van onze workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@jobeducation.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 2404.