5 complimenten die je altijd moet geven op kantoor

5 complimenten die je altijd moet geven op kantoor

Complimenten kunnen wonderen doen op de werkvloer. Ze zijn gratis om te geven en kunnen een erg groot effect teweeg brengen bij collega’s. Of je nou een manager bent die de productiviteit wil verhogen of een werknemer die de relatie met zijn of haar collega’s wil verbeteren, je kan de volgende complimenten altijd geven.
1) Mensen die een verschil voor je maken
Als iemand werk van je overneemt, zeker als je stress had door die taken, kan je precies vertellen hoe ze een verschil hebben gemaakt in jouw dag. Waardering uitspreken op deze momenten zorgt ervoor dat werknemers gestimuleerd worden elkaar te helpen.
2) Money, money, money
Heeft een van je collega’s of werknemers het bedrijf geld opgeleverd? Laat hem of haar merken dat zij een concrete bijdrage hebben geleverd aan de omzet en daarmee het bedrijfsresultaat. Maar niet alleen geld opleveren is compliment-waardig. Ook werknemers die met hun werk geld besparen dragen bij aan beter bedrijfsresultaat.
3) Een verbeterde werksfeer
Een harmonieuze en goede sfeer op de werkvloer komt de hele organisatie ten goede. Heeft iemand daar aan bij gedragen in welke vorm dan ook? Je stimuleert dit gedrag door het te benoemen en te waarderen.
4) Ownership genomen
Soms tonen medewerkers een groot gevoel van ownership. In zulke gevallen kost dit hem of haar vaak tijd of moeite, maar handelt deze persoon in het belang van de organisatie. Een uitstekend moment om een compliment te geven. Het helpt andere werknemers tegelijkertijd inzien hoe je jezelf op positieve wijze kan laten zien binnen de organisatie.
5) Verwachtingen overtroffen
Complimenten zijn niet krachtig wanneer iemand gewoon presteert zoals er verwacht wordt. Sterker nog: het kan de productiviteit negatief beïnvloeden omdat medewerkers niet gestimuleerd worden de lat hoog te leggen. Overtreft iemand de verwachtingen? Dat zijn perfecte momenten om je waardering uit te spreken.
Niet ieder compliment is een goed compliment
Pas wel op met het strooien van complimenten. Niet ieder compliment is immers een goed compliment. Werknemers zijn gevoelig voor de manier waarop zij complimenten krijgen. Een verkeerd gegeven compliment kan zelfs een negatieve impact op de moraal hebben. Benieuwd hoe je écht effectief kan complimenteren? Bekijk onze workshop Effectief complimenteren eens.
Naamloos-2
Job Education is de #1 aanbieder van zakelijke workshops. Met onze zakelijke workshops zorgen wij voor een optimale ontwikkeling van werknemers.
Post by Job Education

Job Education is de #1 aanbieder van zakelijke workshops. Met onze zakelijke workshops zorgen wij voor een optimale ontwikkeling van werknemers.

0
0
color
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.jobeducation.nl//
#00bf79
style1
paged
Loading posts...
/home/workfuel/public_html/jobeducation.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.jobeducation.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Je e-mailadres
off
off